Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Dopřejte si na chalupě letní vydatné dobroty. Po relaxu na zahradě nebo v lese vám bude chutnat dvojnásob. Lišky se smetanovou omáčkou patří do zlatého fondu české kuchyně.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g lišek
  • 300 ml smetany
    7
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce listové petržele
  • 150 ml bílého vína
    12
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks šalotky
  • 4 lžíce oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a po chvíli očištěné houby. Osolte je, aby pustily trochu vody, a smažte.

02.

K houbám vmíchejte nasekanou petrželku, zalijte bílým vínem a nechte odpařit. Zalijte smetanou a chvíli nechte probublávat. Omáčku stáhněte z ohně, podle potřeby osolte, opepřete a podávejte s chlebem.

Tip: Lišky na smetaně budou chutnat výborně i se širokými nudlemi.

Související témata:

Načítám