Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milujete všechno to grilování a úpravu mas? Pak jistě oceníte houbovou omáčku z lišek, která vylepší každé jídlo!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce listové petržele
  • 100 g lišek
  • 80 g másla
    7
  • 1 ks šalotky
  • 40 ml smetany ke šlehání
    7
  • 20 ml mandlového likéru amaretto
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslo rozehřejte na pánvi a osmažte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a lišky. Můžete použít houby mražené, které běžně koupíte v supermarketu. Pokud byste chtěli dělat omáčku z čerstvých hub, museli byste lišky nejdříve povařit.

02.

Osmažené lišky zalijte smetanou a přidejte k ní likér Amaretto. Prohřejte, dozdobte nasekanou plochou petrželkou a podávejte.

Z lišek můžete vytvořit i jednoduchý salát s těstovinami.

Související témata:

Načítám