Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milujete všechno to grilování a úpravu mas? Pak jistě oceníte houbovou omáčku z lišek, která vylepší každé jídlo!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžíce listové petržele
  • 100 g lišek
  • 80 g másla
  • 1 ks šalotky
  • 40 ml smetany ke šlehání
  • 20 ml mandlového likéru amaretto
Článek

Postup

01.

Máslo rozehřejte na pánvi a osmažte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a lišky. Můžete použít houby mražené, které běžně koupíte v supermarketu. Pokud byste chtěli dělat omáčku z čerstvých hub, museli byste lišky nejdříve povařit.

02.

Osmažené lišky zalijte smetanou a přidejte k ní likér Amaretto. Prohřejte, dozdobte nasekanou plochou petrželkou a podávejte.

Z lišek můžete vytvořit i jednoduchý salát s těstovinami.

Reklama

Související témata:

Načítám