Hlavní obsah

Listopad podle karet: Ryby (ne)podlehnou nevěře, Štíři budou hádaví. Co čeká vás?

Foto: Rido, Shutterstock.com

Foto: Rido, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Listopad je za dveřmi a s ním i stále větší chlad a sychravo. Nevěšte však hlavu – jistě vás příští měsíc čeká také něco pozitivního. Co vám na listopad věští tarotové karty?

Článek

Listopadový úplněk přijde v sobotu čtvrtého a měsíc zazáří ve znamení Býka. Co to znamená? Že budete stát nohama pevně na zemi. Ačkoli úplňky většinou jitří emoce, tenhle vám naopak přinese klid a chladnou hlavu – jestli tedy budete něco rozhodovat, tento den pro to bude ideální. Pozor dávejte na svůj krk, který bude citlivější, a to jak na mechanická ztuhnutí či natažení, tak i nejrůznější nachlazení a virózy. Pěkně zachumlat a opatrně. Co přinese listopad vašemu znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) 4 holí – 6 mečů – 3 pohárů

Přichází období radosti a úspěchů, jedno z těch životních oddechnutí, na která se všichni těší. Užívejte si přítomné okamžiky, udělejte si hezké dny s přáteli, rodinou, zkrátka s blízkými. Zrovna teď je to totiž váš největší úkol. Jen mějte na paměti, že všechno jednou končí, i věci hezké, které byste nejraději zachovali napořád – s tím nic neuděláte. Změna nemusí být vždy nepříjemná, naopak, berte ji jako příležitost, jak se posunout dál. Otevřou se vám tak nové obzory.

Býk (21. 4.–21. 5.) Věž – 8 pentaklů – 8 mečů

Ačkoli vám všichni říkají, ať se nepodceňujete, tak nikoho neposloucháte – a teď jste si tím pěkně zavařili. Stojíte na pokraji konfliktu a stačí jen trošku přešlápnout linii a jste v tom až po uši. Popravdě, nemáte příliš mnoho možností, musíte všem ukázat, že nejste takoví nešikové, jak jste se prezentovali, že za něco stojíte a že vám nikdo po hlavě šlapat nebude. Vybudujte si znovu své postavení a to vás osvobodí od neustálého stresu a tlaku. A budete mít dobrý pocit, že jste všeho dosáhli vlastními silami.

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Býci najdou sílu obnovit sebevědomí a osvobodí se od stresuFoto: El Nariz, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Ďábel – 10 mečů – 5 holí

Právě jste utrpěli porážku, která ještě pořád nepřestala bolet. Bude chvíli trvat, než zase zvednete hlavu a ze všeho se oklepete. A to vás tak trochu žene do situace, do které byste se jinak rozhodně nedostali: máte chuť všem ukázat, zač je toho loket, i kdyby to nemělo dopadnout dobře. Ačkoli jste normálně velmi nekonfliktní osoba, najednou se ve vás cosi pohnulo. Nepodléhejte tomu pokušení, konflikty si budete do budoucna jen vyčítat. Všecko se dá vyřešit jinak, mnohem mírumilovnější cestou. Nevolte tu silovou jen proto, že se zdá být lákavější.

Rak (22. 6.–22. 7.) 4 pohárů – 2 pentaklů – 7 mečů

Listopad pro vás nebude zrovna procházkou růžovou zahradou. Cítíte se zvláštně rozmrzele a nedůtklivě, vlastně bez konkrétní příčiny. Máte pocit, že byste se sebou měli něco dělat, ale není vám jasné, kam přesně se chcete posunout a co vám má ta velká změna přinést. Vlastně se jen snažíte uniknout ze současné rozehrané partie, která vám příliš nevyhovuje. Přestaňte utíkat před tím, co vám není příjemné, jen proto, že toužíte po snadnější cestě – to vám klid a úspěch rozhodně nepřinese.

Lev (23. 7.–22. 8.) 3 holí – 3 pentaklů – 5 holí

Přišla chvíle, které se každý bojí: v práci budete muset ukázat, proč vás vlastně najali a co umíte. A že je toho hodně! Vytáhnete se se vším, co vás může nějak vydělit z řady vám podobných, ukažte to nejlepší, co zvládnete. Vlastně je to dobrý pocit, použít dovednosti, na které tak často nedojde. Nebojte se neúspěchu, zažeňte stud a vězte, že své kolegy zcela převálcujete. Stačí se spolehnout sám na sebe a své silné stránky. Je to ve vás, tak se to nesnažte potlačit. Je to příležitost!

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Lvi, dostanete příležitost ukázat, co všechno ve vás je. Tak ji využijteFoto: nd3000, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.) Mág – Císař – 2 pohárů

Ve vašem okolí se objevil někdo nový, někdo, kdo vás přitahuje svým charizmatem, rozhodností, schopností jasně uvažovat a vystoupit jako autorita. Než si ho však pustíte blíže k tělu, zamyslete se: opravdu někoho takového ve svém životě chcete? Jestli vám nevadí, že za vás rozhoduje někdo jiný, a máte u sebe radši někoho dominantního, není nad čím přemýšlet. Jinak se ale držte zpátky, protože tahle osoba vás ke kormidlu rozhodně nepustí. Tak to mějte na paměti.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Eso holí – Rytíř holí – Královna mečů

Jste si jisti v kramflecích, víte, že tohle je váš moment, ve kterém můžete zazářit. V práci jste se totiž konečně dostali tam, kam jste chtěli, a teď jen trochu váháte, jestli se do toho opravdu vrhnout po hlavě, nebo spíš pomalu a opatrně. Mějte na paměti, že tahle příležitost tu nebude věčně. Jistě, je důležité si vše promyslet, ale neváhejte příliš dlouho. A když se rozhodnete pro, dejte do toho všechno. Jen tak opravdu vytěžíte ze současného postavení všechno a dostanete se mnohem dále, než jste předpokládali.

Štír (24. 10.–22. 11.) Eso pentaklů – 5 holí – 9 holí

Co si budeme povídat, štěstí a úspěch máte na dosah ruky, jen se natáhnout a polapit je. Problémem zůstává vaše povaha. Někdo totiž nadhodí, že vaše řešení není právě ideální a že by se všechno dalo udělat lépe. To je jako zamávat vám před očima červeným šátkem. Vy se ale nesmíte nechat vyprovokovat. Ukažte, že nejste vznětliví vzteklouni, ale že si dokážete stát za svým – pokud si tedy jste opravdu jisti, že máte pravdu. Ovšem diplomaticky, ne jako malé dítě.

Střelec (23. 11.–21. 12.) 7 pentaklů – 8 holí – Páže mečů

Ačkoli máte možná pocit, že jste celkově uvízli na mrtvém bodě, kde se nic neděje a všechno jen tak čeká na nějakou akci, nevěšte hlavu, vysvobození přijde velmi brzy. A to v podobě inspirativní, cílevědomé osoby, kterou si však rozhodně neoblíbíte. I přesto vás však takové setkání nakopne a posune vás konečně někam dál, k novým začátkům i nápadům. Možná by nebylo od věci pak dotyčné osobě poděkovat, ačkoli vaše vztahy nejspíš nikdy nebudou přátelské. I s těmi, které nemáte lásce, přece můžete jednat s úctou – vyplatí se to.

Foto: ASDF_MEDIA, Shutterstock.com

Střelci, poděkujte s úctou tomu, kdo vám pomohlFoto: ASDF_MEDIA, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 5 pohárů – Král mečů – Královna pohárů

Kvůli kritice chcete všem ukázat, že rozhodně nejste chudák zmítaný emocemi, který neumí zapnout logické přemýšlení a chovat se rozumově. Chcete dokázat, že vás emoce rozhodně neovládají. Mějte se však na pozoru – sami víte, že vám role chladného mudrce nesedí, a rozhodovat se srdcem, na základě pocitů, to k vám zkrátka patří, je to váš život. Buďte takoví, jací opravdu jste. Budete-li si nasazovat nějaké masky, čeká vás jen žal a zklamání. Tak na to zapomeňte.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Smrt – 5 pentaklů – Poslední soud 

Tak pevně se držíte toho, co vám před očima mizí v dáli, že ani nevidíte, že se kolem vás míhají další příležitosti. Ano, rozloučit se s tím, co je vám drahé a na co jste zvyklí, to není nikdy jednoduché. Stačí ale, když otevřete oči a uvědomíte si, že tohle není konec, ale nový začátek. Transformace a změna jsou někdy nutné, tak se jim nebraňte. Jen tak můžete odhalit všechny možnosti, které máte v kartách, a vydat se tím správným směrem. Pouze si o to musíte říct a ukázat, že se za to, po čem toužíte, poperete.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 8 holí – Milenci – Velekněz

V listopadu ve vašem životě ovládne první místo láska. Ať už někoho máte, nebo ne, bude vás v tomhle směru čekat překvapení, které vás zkrátka zaskočí. V první řadě – rozhodně byste se neměli rozhodovat unáhleně, jak s ním naložit. Nestyďte se požádat o radu někoho, komu věříte a víte, že vám má co říci a kam vás posunout. Nenechte se ale mýlit, finální rozhodnutí zůstane pořád na vás. Teď už alespoň víte, že se máte obrnit předem, a nic vás tak snadno nerozhodí. Volte moudře.

Co na svou listopadovou předpověď říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám