Hlavní obsah

Spanilá jízda kuchařů

Foto: AMI Communications

Filip a Ondřej jsou neustále v akciFoto: AMI Communications

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu listopadu a prosince vyrazí známí kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina na Jízdu kuchařů YesNeYes po českých městech. Ta naváže na úspěšný loňský ročník a počítá s celkem dvanácti zastávkami po celé České republice.

Článek

Cílem této jízdy je zvýšit povědomí o zdravém stravování mezi žáky základních škol a víceletých gymnázií a ukázat, jak snadná a přitom zábavná může být příprava chutného a zdravého jídla. Jízda kuchařů YesNeYes je součástí celostátního edukačního programu Žij zdravě.

Letos je bohatší

Letošní Jízda kuchařů YesNeYes se rozroste ve všech směrech. Nabídne více zastávek, pestřejší program a bude určena pro větší skupiny dětí než v loňském roce. Žáci druhého stupně budou mít jedinečnou možnost zhlédnout zábavnou kuchařskou show, která jim ukáže, jak snadné je připravit si zdravou a přitom chutnou svačinu nebo oběd. „Projekt je pro novou, mladou generaci a je super, že jí můžeme ukázat, jak se dá jednoduše a rychle vařit z dobrých čerstvých surovin, protože jídlo je národní kultura. Snad to bude i letos všechny teens bavit," říká jeden z protagonistů show Filip Sajler.

Foto: AMI Communications

Žáci uvidí přípravu zdravých a chutných jídelFoto: AMI Communications

Soutěže, tanec, film

Program jednotlivých zastávek zahrnuje krátkou teoretickou část o zdravé výživě a představení projektu Žij zdravě, kulinářskou show kuchařů Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny, kteří připraví společně s dětmi několik jednoduchých pokrmů, nebo kuchařské soutěže pro děti. Součástí programu bude i taneční exhibice s ukázkami různých stylů, jako jsou break dance, street dance, akrobacie apod. Celý program bude doprovázen DJskou show Pasty s videoukázkami jeho práce nejen z filmu Gympl. „Mixování hudby představuje paralelu s jídlem - jen na základě mixu správných a kvalitních ingrediencí vzniká opravdová lahůdka," uvádí Zdeněk Řanda alias Pasta.

Foto: AMI CommunicationsSoučástí show je i kuchařská sout잎ij zdravě

Na každé zastávce bude natočen videozáznam, který si budou moci děti následně prohlédnout na webu www.yesneyes.cz. Nechybí zde ani množství rad, doporučení a užitečných informací o tom, co mohou děti udělat pro svůj zdravý životní styl. Jízda je součástí celostátní edukační kampaně Žij zdravě, která je připravována ve spolupráci se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou ČR.

Související témata:

Načítám