Hlavní obsah

Listové šátečky s chřestem a pršutem

Hodnocení:
(78)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Sezona chřestu právě vrcholí. Dnešní recept je nápaditá rychlovka a tip, jak tuto surovinu využít. Chřest můžete připravit jako lehkou večeři nebo pohoštění pro návštěvu.

Ingredience pro:
6 kusů
  • 1 balení křehkého nebo listového těsta
  • 400 g čerstvého zeleného chřestu
  • 6 plátků pršutu
  • 40 ml olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 špetky pepře
  • 1 vejce na potření
Článek

Postup

Krok 1: Mladým zeleným chřestům stačí jen uříznout 2 cm spodní části stonku, loupat je nemusíte (zvolte co nejdrobnější, chutnají nejlépe). Dejte je do mísy, přidejte olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte, aby se stonky obalily olejem. Jak na chřest? Jinak na bílý, jinak na zelený.

Krok 2: Troubu předehřejte na 190 stupňů. Těsto vyválejte na tenkou placku ve tvaru obdélníku a rozkrájejte ho na šest stejných dílů. 

Krok 3: Tři až čtyři stonky chřestu zabalte dohromady do plátku sušené šunky. Tento svazek pak zabalte ještě do těsta.

Krok 4: Každý balíček položte na plech s pečicím papírem, těsto potřete rozšlehaným vejcem a lehce posypejte strouhaným parmazánem. Balíčky pečte asi 15 minut a hned podávejte.

Ještě by se vám mohly hodit tři svěží recepty z jarních brambor. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 5. 2021

Reklama

Sdílejte článek