Hlavní obsah
3,2
(82)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Sezona chřestu právě vrcholí. Dnešní recept je nápaditá rychlovka a tip, jak tuto surovinu využít. Chřest můžete připravit jako lehkou večeři nebo pohoštění pro návštěvu.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
  • 1 balení křehkého těsta
  • 400 g zeleného chřestu
  • 6 plátků prosciutta
  • 40 ml olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce parmazánu
  • 2 špetky pepře
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Mladým zeleným chřestům stačí jen uříznout 2 cm spodní části stonku, loupat je nemusíte (zvolte co nejdrobnější, chutnají nejlépe). Dejte je do mísy, přidejte olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte, aby se stonky obalily olejem. Jak na chřest? Jinak na bílý, jinak na zelený.

02.

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Těsto vyválejte na tenkou placku ve tvaru obdélníku a rozkrájejte ho na šest stejných dílů. 

03.

Tři až čtyři stonky chřestu zabalte dohromady do plátku sušené šunky. Tento svazek pak zabalte ještě do těsta.

04.

Každý balíček položte na plech s pečicím papírem, těsto potřete rozšlehaným vejcem a lehce posypejte strouhaným parmazánem. Balíčky pečte asi 15 minut a hned podávejte.

Ještě by se vám mohly hodit tři svěží recepty z jarních brambor. 

Reklama

Související témata:

Načítám