Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Vepřová panenka si přímo říká o nějakou nádivku. Tento svěží jarní recept – se zeleným chřestem a vaječnou omeletou s bylinkami vám určitě zachutná. A aby masová roláda nebyla suchá, peče se obalená v anglické slanině.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 ks vepřové panenky
  • 2 ks vejce
    3
  • 3 stonky zeleného chřestu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
    7
    8
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžička másla
    7
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve vepřovou panenku rozkrojte tak, abyste získali velký plát, který pak snadno zarolujete. Maso přes potravinářskou fólii rozklepejte.

02.

Nyní maso osolte, opepřete a potřete tenkou vrstvou pesta například z medvědího česneku. 

03.

Vejce rozšlehejte, osolte a na lžičce másla z nich na střední pánvi usmažte omeletu

04.

Omeletu pak položte na připravené maso a posypejte nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a pažitkou.

05.

Tři stonky chřestu omyjte a odřízněte jim dřevnatou spodní část. V cedníku je spařte litrem vroucí vody. Chřest pak položte na střed omelety a celou takto připravenou vepřovou panenku zarolujte přes delší stranu. Roládu osolte, opepřete a obalte plátky anglické slaniny.

06.

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

07.

Naplněnou a obalenou panenku zprudka osmažte na pánvi ze všech stran. Maso přendejte do pekáče a v troubě ho dopečte během cca 20 minut.

08.

Hotovou roládu nechte po upečení pár minut odpočívat, než ji začnete krájet. Servírujte ji například s bramborovou kaší a výpekem z masa.

Foto: Svatava Vašková

Není tohle jídlo dokonalé již na první pohled?Foto: Svatava Vašková

Související témata:

Načítám