Hlavní obsah

Vepřová panenka plněná chřestem a vaječnou omeletou

Hodnocení:
(25)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Vepřová panenka si přímo říká o nějakou nádivku. Tento svěží recept je jarní – se zeleným chřestem a vaječnou omeletou s bylinkami. A aby masová roláda nebyla suchá, peče se obalená v anglické slanině.

Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 1 vepřová panenka
  • 2 vejce
  • 3 stonky zeleného chřestu
  • 2 lžíce zeleného pesta
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve vepřovou panenku rozkrojte tak, abyste získali velký plát, který pak snadno zarolujete. Maso přes potravinářskou fólii rozklepejte.

Krok 2: Nyní maso osolte, opepřete a potřete tenkou vrstvou pesta například z medvědího česneku. 

Krok 3: Vejce rozšlehejte, osolte a na lžičce másla z nich na střední pánvi usmažte omeletu

Krok 4: Omeletu pak položte na připravené maso a posypejte nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a pažitkou.

Krok 5: Tři stonky chřestu omyjte a odřízněte jim dřevnatou spodní část. V cedníku je spařte litrem vroucí vody. Chřest pak položte na střed omelety a celou takto připravenou vepřovou panenku zarolujte přes delší stranu. Roládu osolte, opepřete a obalte plátky anglické slaniny.

Krok 6: Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Krok 7: Naplněnou a obalenou panenku zprudka osmažte na pánvi ze všech stran. Maso přendejte do pekáče a v troubě ho dopečte během cca 20 minut.

Krok 9: Hotovou roládu nechte po upečení pár minut odpočívat, než ji začnete krájet. Servírujte ji například s bramborovou kaší a výpekem z masa.

Foto: Svatava Vašková

Není tohle jídlo dokonalé již na první pohled?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama