Hlavní obsah

Losos ochucený třtinovým cukrem a chilli papričkou. S cuketovým kuskusem je úžasný!

Foto: Marcel Rozhoň

Oběd nebo večeře, kterou zvládnete do třiceti minut!Foto: Marcel Rozhoň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravé a rychlé jídlo? Zkuste tohoto lososa šmrncnutého třtinovým cukrem a chilli papričkou. Sladko-pikantní chuť vás dostane!

Článek

Po opečení díky cukru vznikne na povrchu lososa tenoučká karamelová krusta, která v kombinaci s chutí papriček chutná opravdu výtečně. Pokud lososa nemusíte, můžete stejným způsobem připravit i plátky z kuřecích prsou. Obě varianty jsou navíc velmi rychlé na přípravu! Jako příloha se hodí ochucený kuskus nebo jednoduše rýže.

Sladko-pikantní losos

Na 4 porce budete potřebovat: 4 porce lososa, 2 lžíce třtinového cukru, 2 nasekané chilli papričky, ¼ lžičky kmínu, 250 g celozrnného kuskusu, 1 malou cuketu, 2 šalotky, sůl, pepř, olej, máslo nebo ghí na smažení

Postup: Do misky dejte cukr, nasekané papričky, kmín a podle chuti přidejte i sůl a pepř. Každý kousek ryby obalte ve směsi ze všech stran a nechte chvilku stranou. Kuskus připravte podle návodu. Pak na másle na nebo na ghí orestujte nadrobno nakrájené šalotky spolu s na kousky nakrájenou cuketou. Opečte vše doměkka, do pánve přidejte kuskus a dobře promíchejte. V jiné pánvi pak na oleji opečte lososa ze všech stran, aby vznikla po všech stranách jemná krustička. Podávejte s hotovým kuskusem.

Tip: Pokud chcete ještě aromatičtější chuť, nahraďte obyčejný kmín římským. K pokrmu podávejte i zeleninový salát.

Losos patří mezi nejoblíbenější ryby na talíři. Zkuste si připravit lososa v kabátku z listového těstanebo s lahodnou hořčično-medovou omáčkou!

Jak doma připravujete nejčastěji lososa vy?

Související témata:

Načítám