Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Jestli už vás nebaví dělat pořád dokola jen steak z lososa, máme pro vás dva recept na lososové lasagne.

40 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Lasagne
  • 1/2 balení lasagní
  • 300 g lososa
  • 200 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 špetka soli
Červená omáčka
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 70 g másla
  • 150 ml rajčatové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Bílá omáčka
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl mléka
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

01.

Začněte s červenou omáčkou. Na másle zpěňte v hluboké pánvi nahrubo nakrájenou cibuli a na půlkolečka nakrájený kousek pórku. Pánev přikryjte poklicí a duste doměkka, pak přidejte rajčatové pyré a třtinový cukr, zlehka osolte a opepřete a duste ještě asi 5 minut. Nakonec přidejte nahrubo nasekané kapary.

02.

Následuje jednoduchá příprava bílé omáčky. Smíchejte mascarpone, mléko, vejce, pesto, sůl a muškátový květ. Vznikne vám řidší kaše. Aby jídlo nebylo tak tučné, můžete mascarpone vyměnit za ricottu.

03.

Nakonec si připravte rybu a špenát. Špenát rozmrazte a poduste s trochou soli, pepře a prolisovaným česnekem. Maso rozeberte na malé kousky.

04.

Troubu vyhřejte na 190 stupňů Celsia a začněte vrstvit lasagne do vymazaných zapékacích misek. Na sebe dávejte vrstvy následovně: trocha bílé omáčky, těstoviny, všechna červená omáčka a trocha bílé, těstoviny, losos, špenát a bílá omáčka, poslední vrstva těstovin, zalijte zbytkem bílé omáčky, posypte parmezánem a dejte na 40 minut péct do předehřáté trouby.

Lasagne můžete připravit i bez masa, třeba jen se špenátem a žampiony.

Reklama

Související témata:

Načítám