Hlavní obsah

Lucii Bílou sledovali 3 roky!

Foto: David Kraus

Lucie Bílá v muzikálu CarmenFoto: David Kraus

Reklama

Právě včera oslavila Lucie Bílá narozeniny. Pětačtyříctka se neslaví dvakrát za život, a Lucie se tak těší na dnešní koncert v Lucerně, ale i na zítřejší premiéru dokumentu České televize Lucie Bílá 011. Unikátní časosběrný dokument, který mapuje poslední tři roky Luciina života, můžete zhlédnout v sobotu večer na ČT 1.

Článek

S režisérem Jiřím Kosem Lucie točila podobný, byť kratší dokument už ke svému albu Woman. „Když za mnou pan režisér Kos přišel, že by rád točil vše, co dělám, říkala jsem si nejdřív, že na nic není čas. Slíbil ale, že o něm ani nebudu vědět, a tak jsem nakonec souhlasila,“ osvětluje Lucie vznik filmu. V dokumentu se můžete těšit na přání hvězd, jako jsou Iva Janžurová, Bolek Polívka, prezident Václav Klaus nebo Luciin dvorní skladatel Petr Malásek.

„Exmanžel mi chybí!“

Dokumentární film Lucie Bílá 011 začíná před třema lety premiérou muzikálu Carmen, kde Bílá zpívá hlavní roli. A spolu s ní i její nyní již exmanžel Václav Noid Bárta, se kterým se rozvedla v době premiéry. A i když dnes říká, že jí to pomohlo se do role v mnoha ohledech lépe vcítit (celý rozhovor s Lucií Bílou si můžete přečíst zde), tehdy se tvářila trochu jinak. Režisér Kos ji totiž zastihl ve slabé chvilce při cestě na pódium při předávání Slavíka 2008. „Včera jsem se rozvedla,“ svěřuje se tam bezprostředně Lucie. „A bylo to peklo. Moc mi chybí,“ dodává vzápětí.

Foto: Tomáš Martínek

Celým dokumentem provází osobně Lucie BíláFoto: Tomáš Martínek

Bílá na Broadwayi!

Ve filmu ale Lucii samozřejmě uvidíte i v mnohem optimističtějších chvilkách, jako když její maminka slavila narozeniny, můžete se těšit i na řadu záběrů z několika koncertů po Čechách i na Slovensku, stejně jako ze zmíněné premiéry Carmen. Jak tam říká autor řady broadwayských muzikálů Carmen nevyjímaje Frank Wildhorn: „Lucie by se konečně měla naučit anglicky a rozšířit své fanoušky o několik desítek milionů. Takový talent, jako je ona, se nepotkává mockrát za život.“

Přínos pro všechny

Co tříleté natáčení znamenalo pro Lucii i tým režiséra Jiřího Kose? „Za tu dobu jsem si na ně tak zvykla, že doufám, že ve spolupráci budeme pokračovat. Nedovedu si představit, že by tam se mnou najednou nebyli,“ říká Lucie s úsměvem. „Jediné, co mě mrzí, že se do dokumentu nedostalo Česko Slovensko má Talent. Ale s ohledem na to, že se jedná o jinou televizi, to respektuji. I když je to škoda, protože to byl obrovský kus mého života,“ dodává Lucie. A nejinak se vyjadřuje i režisér Kos: „Za tři roky jsme natočili šedesát hodin materiálu a sestříhat z toho hodinový film byl oříšek. Ale je to obrázek toho, jak Lucii vnímám já i další lidé kolem ní. Je to neuvěřitelně krásný člověk.“

Reklama

Související témata:

Načítám