Hlavní obsah

Lupénka zamává s psychikou. Klid a pravidelná péče pomohou

Foto: istockphoto

Novou nadějí v péči jsou zdravotnické prostředky MedidermFoto: istockphoto

Lupénka či atopický ekzém dokážou pořádně poznamenat psychiku. Přitom právě to, zda jsme v klidu nebo ne, má na onemocnění velký vliv. Stres může vyvolat zhoršení. Jak se z tohoto kruhu dostat ven? Pomůže klid a pečlivé promazávání pokožky. Novou nadějí v péči jsou zdravotnické prostředky Mediderm.

Článek

Rozšiřování červených map na kůži, ale také nekončící svědění nebo fyzická bolest a neohebná ztuhlá a suchá kůže mohou silně zasáhnout do sebevědomí. Lupénka i dermatitida jsou chronická onemocnění, není tedy možné se jich natrvalo zcela zbavit. Pacienti chodí i roky ke kožním lékařům, střídají léky, masti, krémy, ale nemoc se stále vrací. To jim na klidu nepřidává, ačkoliv právě psychická pohoda je pro zlepšení příznaků klíčová.

Jak z toho ven?

Je to běh na dlouhou trať, který předpokládá kromě omezování stresu celkovou úpravu životního stylu a třeba i dostatek spánku. „Pro pacienty s lupénkou, ekzémy a atopickou dermatitidou je klíčová pravidelná a hlavně dlouhodobá hydratace a promašťování pokožky, což zajistí také hydrataci hlubších vrstev kůže a regeneraci lipidové vrstvy pokožky,“ říká Tomas Rubin, zástupce zdravotnických prostředků Mediderm.

Foto: Variopharma s.r.o

MedidermFoto: Variopharma s.r.o

Nalezení vhodného promašťovacího přípravku pro každodenní použití bývá pro pacienty ale dost obtížné. Některé přípravky dlouhodobě nesnesou, třeba kvůli nepříjemnému zápachu, mastné konzistenci, znečištění oděvů. Přípravky se jim pak doma hromadí. Nadějí mnoha pacientů jsou zdravotnické prostředky Mediderm, které kromě účinnosti nabízejí také komfort při používání.

Foto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Mediderm je komplexní řada německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbHFoto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Novinka v péči o postiženou nemocnou pokožku

Mediderm je komplexní řada německé společnosti Spreewälder Arzneimittel GmbH. Přípravky hloubkově hydratují pokožku, vyhlazují ji a zvyšují pružnost. Omezují a zmírňují podráždění, jsou hypoalergenní. Uplatňují se úspěšně také jako podpůrná léčba při kortikoterapii, kdy snižují spotřebu kortikosteroidů, zkracují dobu zhoršení nemoci a udržují zlepšení po kortikoterapii. Léčebný charakter výrobků Mediderm potvrdily klinické studie.

Foto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Mediderm omezuje vznik kožních šupin ve vlasechFoto: istockphoto/Variopharma s.r.o

Účinnost i bezpečnost přípravků je založena na obsahu složek s dobře zdokumentovanými vlastnostmi. Krém Mediderm vytváří, díky obsahu vysoce stabilní vazelíny (petrolatum), na povrchu pokožky hydrofobní film zadržující vodu. Bílý ichtamol obsažený v šamponu Mediderm zase omezuje vznik kožních šupin ve vlasech. Ichtamol je známý svými výjimečnými regeneračními schopnostmi, zatímco další složka panthenol uklidňuje, zlepšuje hydrataci, podporuje hojení. O dalších účinných složkách čtěte na Mediderm. Přípravky jsou dermatologicky testovány za účasti pacientů s lupénkou a atopickou dermatitidou.

Mediderm poptávejte v lékárnách a na e-shopech. Více informací na Mediderm, kde můžete požádat i o vzorky všech výrobků zdarma. Sledujte nás na Instagramu a Facebooku.

Načítám