Hlavní obsah
3,7
(66)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Na přeplácané potahované sladkosti vás moc neužije a navíc nechcete za svatební dort utratit majlant? Upečte si ho sami! S našimi tipy v něj totiž hravě proměníte i obyčejné bábovky.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 bábovky
Na polevu (vystačí na 3 až 4 bábovky)
  • 210 g másla
  • 300 g cukru moučka
  • 375 g čerstvého krémového sýru
Čerstvé květiny
    Oblíbené těsto na bábovku
      Článek

      Asi každou zapálenou cukrářku už někdy napadlo, že by se pustila do svatebního dortu. Vyrábět trojpatrové krémové dorty ale není žádná sranda, takže jsem si pro vás posvítila na to, jak zvládnout (klidně i svůj vlastní) svatební dort naprosto bez obtíží.

      Postup

      01.

      Napečte bábovky. Počet záleží hlavně na tom, jestli budete i mít svatební koláčky nebo jiné sladkosti. Druhá možnost je poprosit pár kamarádek a příbuzných, aby jich na svatbu pár přivezli. Můžete se vsadit, že dodají svůj majstrštyk a sejdou se tak opravdové lahody! A vy už je na místě jen jednotně dozdobíte.

      Foto: Eva Malúšová

      Když pár kamarádek nebo tetiček přiveze svou oblíbenou bábovku, máte to vlastně téměř bez práceFoto: Eva Malúšová

      02.

      Upekla jsem naši oblíbenou perníkovou bábovku (místo cukety jsem dala dvě jablka a přidala rumové rozinky), vláčnou tvarohovou a citronovo-makovou s jogurtem. Jednu formu naplňte jen asi z třetiny, abyste ji mohli použít jako horní patro bábovkového „dortu“, a ze zbytku napečte třeba malé bábovičky či muffiny. Polevu připravíte prošleháním změklého másla, cukru a krémového sýra (Philadelphia, Buko, Fénix či Goldessa).

      Foto: Eva Malúšová

      Jestli pečete sami, jednu formu naplňte jen asi do třetiny, abyste pak tuhle minibábovku použili jako horní patro „dortu“. Uvedené množství krému vystačí minimálně na tři bábovkyFoto: Eva Malúšová

      03.

      Krém přendejte do plastové lahvičky nebo sáčku s tenkou zdobicí špičkou (v nejhorším poslouží i nastřihnutý sáček) a bábovky cik cak nazdobte. Na největší bábovku přidejte jednu menší jako druhé patro a opět ozdobte krémem.

      Foto: Eva Malúšová

      Zdobení jsem si usnadnila plastovou lahvičkou, ale stejně dobře poslouží třeba i ustřihnutý sáčekFoto: Eva Malúšová

      04.

      Teď už nezbývá než dozdobit čerstvými květy. Použila jsem květiny z Kytky od Pepy a Loukykvět z Rohlíku, ale krásné jsou i v Provoní, Kytkách od potoka nebo samozřejmě u někoho z blízkých na zahrádce.

      Foto: Eva Malúšová

      Třešničkou na dortu budou čerstvé květiny. Uznejte, že vypadají vkusněji než univerzální plastové postavičkyFoto: Eva Malúšová

      05.

      Vyhrajte si i se zdobením stolu: použijte různé etažéry, plechové nádoby s květinami a samozřejmě svíčky, na které můžete použít i obyčejné zavařovačky (ovázané krajkovou stuhou).

      Foto: Eva Malúšová

      Za svatební dort a výzdobu opravdu nemusíte dát tisíce: bábovky vyjdou maximálně na pár stovek, a když se domluvíte s někým, kdo má zahrádku, květiny možná získáte i za dobré slovoFoto: Eva Malúšová

      Foto: Eva Malúšová

      Na rozdíl od klasického dortu se nemusíte bát, že vám ho někdo z hostů zničí, až si bude sám krájet svůj kousekFoto: Eva Malúšová

      Tip: Zvažujete-li bábovky na vlastní svatbu, nemějte velké oči. Opravdu raději připravte jen krém (ten máte umíchaný za chvilku a v lednici vydrží i tři dny), o bábovky a bábovičky poproste hosty a o dozdobení a nachystání na stůl některou z kamarádek. Těsně před vaším velkým dnem budete mít totiž nejspíš hromadu jiných starostí.

      Jak vypadá váš svatební dort snů? A jak případně vypadal ten váš?

      Načítám