Hlavní obsah

Luxusní žabky za pár korun: Ozdobte je stužkou, flitry či šátkem!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Máte doma klasické jednoduché gumové žabky a už se vám okoukaly? Poradíme vám, jak je vzkřísit a vdechnout jim nový punc. Ozdobte je podle naší inspirace.

Článek

Letní žabky jsou v těchto měsících nepostradatelným doplňkem každé ženy. Neobejdete se bez nich na dovolené u moře, na hudebních festivalech, ale ani na pikniku v parku. A my vám ukážeme, jak si takové obyčejné flip-flopy můžete ozdobit samy a proměnit je v aktuální kousek.

Budete potřebovat jen kousek saténové mašle, případně pár korálků, ozdobnou květinovou a flitrovou stužku nebo starší šátek. Pak už přidejte jen trochu fantazie a zručnosti a pusťte se do práce. Nám k tomu stačilo pár minut a žabky, které stály 29 korun, dostaly zbrusu nový kabát.

S mašlí i perličkami

Základem je ovázat vrchní gumový pásek mašlí, kterou na konci zalepte lepidlem. Pak vezměte druhou mašli, přehněte ji přesně ve středu přes část, která se nasazuje mezi prsty, a oba její konce provlékněte vnitřkem bot směrem k sobě způsobem cikcak. Provlékáním vytvoříte zajímavý trojúhelník, který zakončete mašlí.

Foto: Tomáš Rubín

Nejprve omotejte jednu stužku kolem gumy a pak provlékněte druhou, aby ozdobila nártFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Bílá vypadá v létě skvěle, jen se rychleji ušpiní, proto mašli za čas vyměňteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Na stuhu je možné našít různobarevné korálky či perličkyFoto: Tomáš Rubín

Blýskněte se s flitry

Ne nebojte se, že budete muset našívat na žabky jednotlivé blýskavé flitry. Zakupte si rovnou hotovou flitrovou stužku, kterou ke gumovému pásku bot hravě přilepíte tavnou pistolí.

Foto: Tomáš Rubín

Flitry jsme ozdobili dětské žabky, které holčičky určitě nadchnouFoto: Tomáš Rubín

Šátek kolem kotníku

Jistě najdete doma nějaký nevyužitý šátek, který už moc nenosíte, ale je vám líto ho vyhodit. Rozstřihněte ho tedy napůl a využijte na efektní omotání kolem žabek. Pruh látky by měl být úzký, aby se vám po jeho omotání do žabek ještě vešla noha, a měl by být zhruba 1,6 m dlouhý.

Nejprve začněte u špičky gumového pásku a látku omotejte rovnoměrně na obě strany směrem k patě. Konce musejí být dostatečně dlouhé, abyste je uvázaly kolem kotníku. Místo šátku lze použít také širokou stuhu nebo ustřižený pruh z dolní části trička.

Foto: Tomáš Rubín

Čím bude šátek barevnější, tím budou vaše žabky zajímavějšíFoto: Tomáš Rubín

S květinami

V textilní galanterii nabízejí také různé dekorativní stužky, které zdobí kvítka, třásně i krajka. Tím vším můžete přední části flip-flopů polepit a proměnit je ve vskutku originální kousek dle své fantazie.

Foto: Tomáš Rubín

Růžová květinová stužka je na léto ideální ozdobouFoto: Tomáš Rubín

A která varianta by se líbila vám?

Reklama

Související témata:

Načítám