Hlavní obsah

Málo nestačí! Tuhle originální svačinu plnou ovoce děti milují

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek školního roku znamená nejen povinnosti pro děti, ale i stres se svačinami pro mnohé maminky. Jestli i vy stále dokola hledáte nové a nové nápady, co do krabiček zabalit, máme pro vás jeden zdravý tip.

Článek

Většina maminek samozřejmě tuší, jakou skladbu by měly svačiny (nejen) do školy mít, ovšem děti se nad nimi občas ošklíbají. A někdy dokonce nosí s láskou připravované balíčky zpátky domů. Proto je občas nutné vymyslet nějaký fígl či netradiční pochoutku, která malé strávníky naláká třeba i originálním designem. My pro vás dnes jeden nápad máme. Otestovali jsme ho přímo na vlastních ratolestech a nutno podotknout, že jsme uspěli.

Jedná se o ovocné rolky, které jsou zdravé a velmi snadné na přípravu. Jejich výroby se vůbec nemusíte obávat – základ totiž tvoří jeden nebo dva druhy ovoce a jako sladidlo vám poslouží med. Přesvědčte se v našem fotopostupu.

Sušené ovocné rolky

Foto: Jakub Jurdič

Sladkou svačinku vytvoříte jen pomocí dvou ingrediencíFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

500 g jahod (můžete použít třeba i skvělou kombinaci borůvek a banánu) rozmixujte s jednou až dvěma lžícemi meduFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tekutou směs nalijte na plech vyložený pečicím papíremFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sušte v troubě vyhřáté na 100 °C asi 2 až 3 hodiny, až je směs vláčná a nelepí. Pozor, ať ji příliš nepřesušíte – lámala by se. Usušenou směs nastříhejte i s papírem na plátkyFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Následně papír odlepte a plátky smotejte do ruličekFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zdravá svačinka se hodí nejen dětem do školy, ale i vám do práce, když vás bude honit mlsnáFoto: Jakub Jurdič

A jaké svačinky doporučujete vy?

Reklama

Načítám