Hlavní obsah

Mandarinkový chlebíček

Hodnocení:
(5)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Výborné dezerty se želatinou nejsou nic složitého. Vyzkoušejte třeba tenhle mandarinkový chlebíček, po kterém se jen zapráší!

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 60 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 25 g kakaa
Krém
  • 150 ml kefírového mléka
  • 50 g cukru moučka
  • 5 plátků želatiny
  • 50 ml nálevu z mandarinek
  • 200 g mandarinkového kompotu
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
Článek

Postup

Krok 1: Žloutky utřete s cukrem krupice, přidejte rozpuštěné máslo, kakao a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte dotuha vyšlehaný sníh, nalijte na dno formy na biskupský chlebíček a pečte 25 minut při 180 stupních Celsia. Nechte zchladnout.

Krok 2: Smetanu vyšlehejte dotuha, přimíchejte kefírové mléko, moučkový cukr a scezený mandarinkový kompot. Plátky želatiny namočte do mandarinkové šťávy, nechte nabobtnat, zahřejte v mikrovlnce, dobře rozmíchejte a nakonec vlijte do připraveného krému. Vařečkou důkladně promíchejte a nalijte na upečený korpus do formy na chlebíček. Nechte přes noc ztuhnout v lednici a krájejte na plátky.

Mandarinky se příliš v pečení nevyužívají, je to ale obrovská škoda, jsou výborné třeba i plněné.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama