Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Výborné dezerty se želatinou nejsou nic složitého. Vyzkoušejte třeba tenhle mandarinkový chlebíček, po kterém se jen zapráší!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 60 g másla
    7
  • 50 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 g polohrubé mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 25 g kakaa
Krém
  • 150 ml kefíru
    7
  • 50 g cukru moučka
  • 5 plátků želatiny
  • 50 ml nálevu z mandarinek
  • 200 g mandarinkového kompotu
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem krupice, přidejte rozpuštěné máslo, kakao a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte dotuha vyšlehaný sníh, nalijte na dno formy na biskupský chlebíček a pečte 25 minut při 180 stupních Celsia. Nechte zchladnout.

02.

Smetanu vyšlehejte dotuha, přimíchejte kefírové mléko, moučkový cukr a scezený mandarinkový kompot. Plátky želatiny namočte do mandarinkové šťávy, nechte nabobtnat, zahřejte v mikrovlnce, dobře rozmíchejte a nakonec vlijte do připraveného krému. Vařečkou důkladně promíchejte a nalijte na upečený korpus do formy na chlebíček. Nechte přes noc ztuhnout v lednici a krájejte na plátky.

Mandarinky se příliš v pečení nevyužívají, je to ale obrovská škoda, jsou výborné třeba i plněné.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie9 690,3 kJ
Bílkoviny47,35 g
Tuky131,95 g
Sacharidy229,06 g
Sůl0,73 g
SAFA76,63 g
Vláknina12,65 g
Cukry141,9 g
Související témata:

Načítám