Hlavní obsah

Manuál lásky: 5 kroků, jak si letos najít partnera, se kterým budete šťastná

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Reklama

První měsíc nového roku pomalu končí, takže už se snad netrápíte některými zbytečnými předsevzetími, co jste si daly. A můžete se soustředit na hledání lásky! Nebuďte už v roce 2018 samy a najděte si partnera. Tady je návod.

Článek

Možná jste si daly předsevzetí, že chcete zhubnout, přestat kouřit, nebo se třeba naučit čínsky. Ale třeba si nejvíc přejete zamilovat se, najít si partnera a nebýt samy. A jakkoli složitě to vypadá, není to nereálné. Většinou stačí osvojit si následujících 5 pravidel a někdo se velmi brzy objeví.

1. Vypořádejte se s minulostí

Ať už za sebou máte v oblasti lásky za sebou cokoli, udělejte za minulostí tlustou čáru. Co bylo, to bylo. To, že to doposud nevycházelo, nic neznamená. Nejčastěji ženy brzdí v nalezení nového partnera následující:

  • Sebeobviňování - Jsem moc tlustá, nudná, taková a maková. Tohle jsem neměla (měla) dělat, tamto jsem mu říkat neměla (měla). Obviňovat se z toho, že vám to naposled nevyšlo, ale k ničemu nevede. Každý většinou nese na rozpadu vztahu svůj díl, nebývá to chyba jen jednoho z páru. A tímto přístupem si jen snižujete sebevědomí.
  • Doufání - Pokud stále doufáte, že se k vám ex vrátí, plýtváte zbytečně energií. Zatímco on si už třeba žije svůj život, vy jste stále jednou nohou v tom starém. Přijměte fakt, že už nejste spolu, a vykročte vstříc budoucnosti. I bez něj můžete být šťastná.
  • Srovnávání - Možná se ve vašem životě i někdo zajímavý objevil, ale místo, abyste si to užila, přemýšlíte a srovnáváte ho se svým bývalým. A to nikdy nemůže skončit dobře.

2. Poučte se z chyb

Pravda ale je, že předešlé vztahy jsou dobré k tomu, aby se člověk svým způsobem poučil. Aby už bez divokých emocí pojmenoval věci, které mu skutečně vadí a které nedokáže dlouhodobě přecházet, i když si to v době prvotní zamilovanosti myslel. Vědět, co chcete, a naopak co nechcete, je základ úspěchu.

Ale pozor, zároveň je potřeba mít jasný žebříček priorit. Lpět na tom, že se vám líbí jen svalnatí a blonďatí muži, je hloupost a dělají to malé holky, co sní o princi na bílém koni. A přehlížet třeba sklony k alkoholismu, finanční nezodpovědnost, neschopnost dodržovat sliby – to také rozumné ženy nedělají.

3. Otevřete se možnostem

Kdo nic nezkusí, nic nezkazí, ale většinou také nic nezíská. A dávno neplatí pořekadlo „seď panenko v koutě, když budeš hodná, najdou tě“.

Svět je plný možností, vy se jim jen musíte otevřít. Vyjděte ze své komfortní zóny a objevujte nová místa, nové koníčky, nové přátele. Všude můžete narazit na muže svého života. Čím víc míst navštívíte, čím víc lidí poznáte, tím jsou vaše šance větší.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Sedět doma a doufat, že vás tam někdo objeví, je hloupostFoto: Look Studio, Shutterstock.com

4. Netlačte na pilu

Nebuďte urputné, berte to spíš jako hru a zábavu. Jakmile začnete po dvou schůzkách mluvit o tom, že chcete tři děti a domek se zahradou u lesa, vyděsí se i ten nejstatečnější chlap na světě.

Dopřejte sobě i své nové známosti čas. Užijte si randění, vzájemně se poznávejte a uvidíte, že to časem samo vyplyne. Většina mužů chce lovit, ne být lovena. Takže pokud z nich uděláte lovnou zvěř, věřte, že v pudu sebezáchovy utečou.

5. Makejte na sobě

Abyste mohly dodržet předešlý bod, chce to mít na práci něco jiného, než uhánění chlapa. A do čeho jiného než do sebe samé v tuto chvíli věnovat svůj čas, energii a třeba i peníze?

Pracujte na sobě, plňte si sny. Cvičte, vzdělávejte se, zkoušejte věci, na které jste dosud neměly čas, nebo třeba nebavily vašeho ex. Budete obecně spokojenější sama se sebou – a víte, co je na ženách nejvíc sexy? Zdravé sebevědomí!

Máte ještě další rady, jak najít chlapa snů?

Reklama

Související témata:

Načítám