Hlavní obsah
3,5
(8)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete nakládané sýr? Vyzkoušejte pro jednou jiný typ než hermelín a naložte si doma fetu. S olivami a rozmarýnem!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g sýru feta
  • 1 hrst oliv černých
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 hrnku olivového oleje
Článek

Postup

01.

Sýr nakrájejte na kostičky a opatrně promíchejte s olivami, snítkami rozmarýnu a proužky cibule. Přendejte do uzavíratelné sklenice, zalejte olivovým olejem a nechte asi týden odležet. Doba zrání záleží i na tom, jak je sýr měkký při jeho nakládání. Marinovaná feta je skvělá jen tak vínu nebo na salát – jednoduše si ji i s částí oleje dejte na nakrájenou zeleninu, a máte vyřešenou zálivku i bílkoviny.

Nakládané sýry nejsou to pravé ořechové? Vyzkoušejte i klasické utopence, případně zavařené vepřové maso.

Reklama

Načítám