Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete nakládané sýr? Vyzkoušejte pro jednou jiný typ než hermelín a naložte si doma fetu. S olivami a rozmarýnem!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g sýru feta
    7
  • 1 hrst oliv černých
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 hrnku olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sýr nakrájejte na kostičky a opatrně promíchejte s olivami, snítkami rozmarýnu a proužky cibule. Přendejte do uzavíratelné sklenice, zalejte olivovým olejem a nechte asi týden odležet. Doba zrání záleží i na tom, jak je sýr měkký při jeho nakládání. Marinovaná feta je skvělá jen tak vínu nebo na salát – jednoduše si ji i s částí oleje dejte na nakrájenou zeleninu, a máte vyřešenou zálivku i bílkoviny.

Nakládané sýry nejsou to pravé ořechové? Vyzkoušejte i klasické utopence, případně zavařené vepřové maso.

Načítám