Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chystáte letní party nebo jste pozvali své známé na večerní posezení? Udělejte na ně dojem luxusním pohoštěním, které není nijak pracné. Maso na špejli s krustičkou je mile překvapí!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g míchaného mletého masa
  • 70 g sýru eidam
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 4 lžíce krupičky
    1
  • 4 lžíce strouhanky
    1
  • 1 lžíce koření gyros
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso smíchejte se strouhaným eidamem, vejci, krupičkou a strouhankou. Přidejte koření gyros, sůl i pepř, prolisovaný česnek a dobře promíchejte tak, že vznikne soudržná hmota.

02.

V dlaních z hmoty tvořte placičky, které obalujte kolem konců špejle. Pečte při 180 stupních v troubě na plechu s pečicím papírem asi 30–35 minut.

V jaké podobě máte rádi mleté maso vy?

Související témata:

Načítám