Hlavní obsah

Melounové gazpacho

Hodnocení:
(0)
Foto: melouny Bouquet
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Také milujete melouny a nemůžete se dočkat až zase dorazí, jako každý rok, na pulty obchodů a stánků s ovocem? Až se vám podaří ulovit pořádný zralý kousek, vyzkoušejte z něj polévku gazpacho. Nebudete litovat!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 rajčata
  • 350 g melounu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • cukr
  • 1/2 dýně
  • 1/2 okurky
  • 1 lžíce hořčice
  • krevety
  • 2 lžičky sherry
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, pokrájená rajčata a bazalku.

Krok 2: Orestovanou zeleninu dejte do hrnce, kam už jste si připravili na kousky nakrájenou dýni a salátovou okurku. Přidejte ocet, hořčici, zbytek oleje a meloun zbavený peciček, promíchejte a vše nechte asi 10 minut odpočinout.

Krok 3: Nakonec směs rozmixujte ponorným mixérem a dosolte podle chuti. Pokud máte rádi krevety, spařte je asi 1 minutu ve vroucí vodě, pak je prudce ochlaďte ve studené vodě (tomuto postupu se říká blanšírování) a podávejte je s polévkou dozdobenou lístkem bazalky.

A že neznáte ani to klasické zeleninové? V tom případě vyzkoušejte gazpacho podle Jany.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek