Hlavní obsah

Melounové nanuky

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Parné léto, k němu neodmyslitelně patří šťavnaté vodní melouny. Skvěle ochladí i jen tak nakrájené na plátky, ale my jsme pro vás připravili něco lepšího. Melounové nanuky!

Ingredience pro:
6 nanuků
  • 1.5 hrnku melounové dužiny
  • 1 hrst čokofloků
  • 2 kiwi
Článek

Postup

Krok 1: Melounovou dužinu rozmixujte, odstraňte z ní zrníčka a naplňte do tvořítek na nanuky (nebo malých kelímků od jogurtu). Nahoře nechte asi centimetr volného místa na zelenou vrstvu. Do každého nanuku vhoďte několik čokofloků nebo kousků nasekané čokolády a dejte zamrazit.

Krok 2: Když je melounová vrstva skoro tuhá, přidejte na každý nanuk vrstvičku rozmixovaného kiwi, zapíchněte špejli a nechte v mrazáku úplně zatuhnout. Před podáváním formičky opláchněte vlažnou vodou, aby šly snáze vyndat.

Tip: Dobře zralé ovoce není ani třeba přislazovat, ale kdo má rád sladší, může k ovoci přidat trochu medu nebo sirupu z 50 ml vody a 2 lžic cukru krupice, které spolu svařte.

Máte radši smetanové osvěžení? Připravte si jogurtové nanuky s lesním ovocem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama