Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Žádné velké vyvařování a složité ingredience, z melounu snadno vykouzlíte osvěžující salát, ve kterém hraje prim neodolatelná kombinace melounu, jahod a máty.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 1/2 ks melounu
  • 130 g listového špenátu
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 12 ks čerstvých jahod
  • 1 ks červené cibule
  • 100 g kozího sýru
    7
  • 1 hrst čerstvé máty
Dresink
  • 4 lžíce balzamikového octa
    12
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mandle nasekejte a nasucho na pánvi opražte, meloun nakrájejte na kostky, jahody na čtvrtiny a cibuli na kolečka.

02.

Špenát naaranžujte na 4 talíře a rozdělte přes něj meloun, jahody a nadrobený sýr. Přidejte cibuli, opražené mandle a nasekanou mátu a zakapejte dresinkem z balzamika, oleje, špetky soli a čerstvě namletého pepře.

Tip: Pro pikantnější chuť přidejte do zálivky prolisovaný česnek a lžičku dijonské hořčice.

Související témata:

Načítám