Hlavní obsah

Met Gala: kdo musel hubnout do šatů po Marilyn, kdo oblékl rudý latex a kdo se překvapivě neodhalil

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první květnová pondělí si hvězdy zásadně nic neplánují. Napjatě totiž čekají, jestli se dostanou na guest list nejprestižnější módní akce roku a budou moct provětrat šaty na schodech newyorského Metropolitního muzea umění. A pozvánku teď nabízíme i my vám. Zavítáte s námi na Met Gala 2022?

Článek

Met Gala je zpátky a první květnové pondělí opět patří módě. Benefiční akci, která má tradici už od roku 1948, stopnul v roce 2020 covid a ročník 2021 byl kvůli trvající pandemii odložen na září. Po dvouleté pauze se tak konečně vracíme ke starým pořádkům. Met se hovorově říká newyorskému Metropolitnímu muzeu umění, ve kterém má místo veškeré výtvarné umění napříč historií. A právě na účet jeho Kostýmního institutu jdou výtěžky z večera, který je každoročně propojen s tematickou výstavou.

Letošní ročník navazuje na ten loňský a opět se věnuje americké módě a historii. Téma In America: An Anthology of Fashion se přitom promítá i do dress codu, který byl doplněn termínem Gilded Glamour. Gilded sice znamená pozlacený, naráží ale spíše na zlatý věk konce devatenáctého století.

Večeře za miliony

Ačkoli jsme zmínili guest list, který schvaluje přímo šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, samotné pozvání pro účast nestačí. Hvězdy si musí koupit na Met Gala lístek za téměř tři čtvrtě milionu korun. Cena za lístky ke stolu a slavnostní večeře je ještě vyšší – pohybuje se mezi pěti až sedmi miliony korun. Spoustu času, energie a peněz stojí i přípravy – hvězdy častokrát řeší oblečení dlouhé měsíce dopředu a s návrháři konzultují, jak konkrétní téma pojmou. Do čeho se celebrity oblékly letos?

Kim Kardashian (41)

Nejsou vám povědomé? Ano, jsou to šaty, ve kterých Marilyn Monroe (†36) zpívala happy birthday americkému prezidentovi Johnu F. Kennedymu (†46). Šaty byly tak úzké, že se musely zašít přímo na Marilyn, a původně se do nich nevešla ani Kim. Pro to, aby si extrémně drahý kousek z muzea mohla obléct, shodila za tři týdny sedm kilo (tohle doma nezkoušejte), prý nepozřela ani gram sacharidů.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian je schopna pro trochu lesku udělat téměř cokoliFoto: Profimedia.cz

Hailey Bieber (25)

Glamour look jako vyšitý předvedla Hailey Bieber, která na Met Gala dorazila výjimečně bez svého manžela Justina. Hedvábné šaty Saint Laurent doplňoval kabátek zdobený peřím, se kterým si modelka při pózování efektně pohazovala.

Foto: Profimedia.cz

Modelka zvolila dokonalý glamour lookFoto: Profimedia.cz

Gigi Hadid (27)

Modelka svůj gala outfit svěřila návrhářce Donatelle Versace a na akci dorazila v objemném péřovém kabátě, pod kterým měla barevně sjednocený latexový obleček s korzetem. Ladila tak se svojí mladší sestrou Bellou, která oblékla také latex, ten byl ale od značky Burberry.

Foto: Profimedia.cz

Gigi Hadid zvolila latex od proslulé návhrářky Foto: Profimedia.cz

Dakota Johnson (32)

Herečka svou volbou přiléhavého transparentního overalu vybočila z davu. Krajkový model s padajícími třásněmi je od značky Gucci a původně ho doplňoval ještě vínový sametový plášť.

Foto: Profimedia.cz

Dakota Johnsnon nebyla na první pohled k poznání Foto: Profimedia.cz

Blake Lively (34)

Za všech okolností usměvavá herečka vzdala poctu americké architektuře a oblékla se do šatů s mašlí, ze kterých se pak rozbalila oboustranná vlečka. Šaty z Atelieru Versace, kde značka produkuje haute couture kolekce, měly barevně připomínat patinu na Soše Svobody.

Foto: Profimedia.cz

Blake Liverly vzdala hold nejen americké architektuře, ale i samotné Soše Svobody Foto: Profimedia.cz

Nicola Peltz (27)

Nová paní Beckham na akci dorazila se svým novomanželem Brooklynem (23). O oblečení se jí nepostarala tchýně, návrhářka Victoria Beckham (48), ale Pier Paolo Piccioli z Valentina, který krásné herečce šil i svatební šaty. Zamilovaný pár se na veřejnosti objevil poprvé od jejich dubnové svatby a nikdo nemůže říct, že by jim to neslušelo.

Foto: Profimedia.cz

Od novomanželů bylo těžké odtrhnout očiFoto: Profimedia.cz

Kylie Jenner (24)

Jen tři měsíce po porodu druhého dítěte se na Met Gala vydala i podnikavá členka klanu Kardashian–Jenner. Ta svou volbou outfitu vzdala hold nedávno zemřelému americkému návrháři a vizionáři Virgilovi Ablohovi (†41) a zopakovala jeho finální look z poslední kolekce Off-White.

Foto: Profimedia.cz

Tři měsíce po porodu vypadala Kylie Jenner fantastickyFoto: Profimedia.cz

Gwen Stefani (52)

Nositelka Grammy dorazila na akci v zářivém neonu, který se skládal z objemné sukně, podprsenkového topu a vysokých rukavic. Nepřehlédnutelný komplet je od návrhářky Very Wang a zatímco o oblečení měla postaráno, líčení prý zpěvačka zvládla sama. Její vizážistka musela náhle odjet a make-up tak zůstal na Gwen. Ještěže má tolik let praxe!

Foto: Profimedia.cz

Make-up musela zpěvačka zvládnout sama, ovšem je vidět, že od svých vizážistů ledacos okoukalaFoto: Profimedia.cz

Rosalía (28)

Španělská zpěvačka provětrala opulentní róbu od Matthewa Williamse pro Givenchy a na červeném koberci potvrdila, že jsou šaty díky množství látky a detailů poměrně těžké. Na seznam nejlépe oblékaných žen se ale propracovala a palec nahoru si zaslouží i za sluneční brýle.

Foto: Profimedia.cz

Že móda není lehká disciplína, potvrdila i zpěvačka RosalíaFoto: Profimedia.cz

Lizzo (34)

Zpěvačka vystupující pod uměleckým jménem Lizzo už několikrát dokázala, že se v módě nebojí dělat dojem. A to se jí povedlo i tentokrát díky modelu amerického návrháře Thoma Browneho. Korzetové šaty doplňoval kabátek s výšivkami, který byl sám o sobě uměleckým dílem. Místo doplňku si umělkyně na červený koberec přibrala zlatou flétnu a během svého entrée předvedla ještě krátké vystoupení.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Lizzo se na veřejnosti objevuje dost často v odhalených outfitech, proto bylo toto pro mnohé překvapením Foto: Profimedia.cz

Těmto hvězdám módní volba vyšla. Víte ale, kdo svého výběru šatů později litoval?

Reklama

Související témata:

Načítám