Hlavní obsah

Fialový přízrak, růžové mámení i bohyně v průsvitných šatech. Tahle vypadaly Grammy z pohledu módy!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Las Vegas proběhlo v noci z neděle na pondělí předávání hudebních cen Grammy. Ovládl je zpěvák Jon Batiste a obešlo se bez větších skandálů a kontroverzí. Kdo vyhrál zlaté gramofony a koho ocenila módní policie?

Článek

Svých cen se konečně dočkali i hudebníci. Odložené ceny Grammy byly předány v Las Vegas a oproti Oscarům, kteří se vyhlašovali před týdnem, to byl spíše klidný večer. Nelétaly facky a moderátor Trevor Noah (38) hned na úvod slíbil, že bude hrát hudba, bude se tančit a budou se předávat ocenění, ale nikdo si nebude nikoho brát do pusy – narážel na stále propíranou facku Willa Smithe (53).

Králem večera se stal zpěvák Jon Batiste (35), kterému se podařilo proměnit pět nominací z jedenácti a album We are se stalo deskou roku. Která hudební hvězda by zasloužila i cenu módní policie, kdo hrál barvami a které páry ladily?

Zelenského apel

Na hosty slavnostního večera se prostřednictvím videa obrátil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (44) a vyzval je, aby jeho zemi čelící ruské invazi podpořili. Jakkoli, jen ne tichem. Ticho zničených měst a zabitých lidí nazval protikladem k hudbě.

Foto: Profimedia.cz

Během slavnostního večera byl prostor i na vážnější momentyFoto: Profimedia.cz

Růžové mámení

Nákladné a objemné róby se nebála modelka Chrissy Teigen (36) a v růžové byla nepřehlédnutelná. Šaty doplnila jen náušnicemi a zvolila jemný make-up i klasický účes. Její manžel John Legend (43), držitel mnoha hudebních ocenění včetně Grammy, jí musel občas pomoct s vlečkou a sám byl v černém obleku velmi elegantní.

Foto: Profimedia.cz

Ač hvězdou hudební branže je on, na červeném koberci zářila onaFoto: Profimedia.cz

Líbánky na červeném koberci

Dědička hotelového impéria Paris Hilton (41) řekla v listopadu 2021 ano podnikateli Carteru Reumovi (41) a ani po pěti měsících od svatby se od sebe nemůžou odtrhnout. Před fotografy se k sobě tulili jako na líbánkách. Bývalá party girl vypadala jako bohyně v průsvitných šatech, které obepínaly štíhlou postavu, a stříbrné vlečce od Atelieru Zuhra. Účes à la Barbie k šatům výborně pasoval a manžel v perfektním obleku skvěle ladil.

Foto: Profimedia.cz

O tom, že jsou stále velmi zamilovaní, přesvědčovali novomanželé každým gestemFoto: Profimedia.cz

Objev roku

Devatenáctiletá zpěvačka Olivia Rodrigo se stala objevem roku a celkově si odnesla tři ceny (i za popové album a popový výkon). V upnutých šatech proslulé návrhářky Vivienne Westwood (80) jen zářila – byly poseté růžovými krystaly a vytvářely dokonalou siluetu i optický klam.

Foto: Profimedia.cz

Vycházející hvězda zářila i ve svých zajímavých šatechFoto: Profimedia.cz

Žabka Donatella

Modely módního domu Versace oblékají dámy na červený koberec rády: z některých se stávají nezapomenutelné ikonické róby, prosluly například zelené šaty s výstřihem hluboko pod pupík, které vynesla Jennifer Lopez (52) v roce 2000. A mnohdy mezi hosty nechybí ani samotná Donatella Versace (66). Letos oblékla taktéž zelený model ze své dílny, ale nebylo to úplně ono. Minišaty s průstřihy a vysoké kozačky doplnila svým typickým make-upem i účesem. Na předávání a následnou party se převlékla do bronzových třpytivých šatů a černých kozaček a bylo to výrazně lepší.

Foto: Profimedia.cz

Brčálově zelené bylo trochu moc, druhý model byl rozhodně zajímavější. A šaty Versace vynesla i zpěvačka Dua Lipa (26)Foto: Profimedia.cz

Fialový přízrak

Slavné dámy se při výběru toalet rozhodně nedržely při zemi a to chválíme. Červený koberec hrál barvami, objevily se jak jednoduché elegantní šaty, tak i nákladné róby, při jejichž oblékání byli potřeba pomocníci. Ale ne vždy se to povedlo. Zpěvačka Yola (38) vsadila na fialovou, což je sice barva roku, ale není vždy třeba se do ní zahalit od hlavy až k patě. A třebaže po červeném koberci rozhodně neprošla bez povšimnutí, neškodilo by si připomenout, že „méně je někdy více“.

Foto: Profimedia.cz

Od hůlek v drdolu po kožešinový okraj šatů... Fialové bylo prostě přílišFoto: Profimedia.cz

Když to neladí, tak to nevadí

Justin Bieber (28) s manželkou Hailey (25) byli na červeném koberci velmi uvolnění a před fotografy se líbali a mazlili. On v oversized saku Balenciaga, botách na obří platformě a růžové čepici působil dost nedbale, ale to byl samozřejmě úmysl. Jeho žena v bílých šatech Saint Laurent, špercích od Tiffanyho a nedbale elegantním účesu vypadala nádherně a rozhodně nebylo poznat, že byla před dvěma týdny hospitalizována kvůli podezření na mozkovou mrtvici.

Foto: Profimedia.cz

Když začalo Justina Biebera pózování nudit, vrhnul se manželce po krku a celou ji zulíbal... A jí to přišlo roztomiléFoto: Profimedia.cz

Odhoďte zábrany

Kourtney (42), podnikatelka a profesionální celebrita z klanu Kardashianových, se objevila na největší hudební slávě s partnerem, Travisem Bakerem (46), bubeníkem kapely Blink 182. Perfektně spolu ladili a na střídačku pózovali a vášnivě se líbali. Ona v černé upnuté kombinéze s hlubokým výstřihem a širšími nohavicemi, potetovaný hudebník v černé vestě a kalhotách, které doplnil zářivě fuchsiovým sakem. To ovšem spolu se zábranami po chvíli odhodil a s partnerkou vášnivě propletli jazyky.

Foto: Profimedia.cz

Nepřehlédnutelný pár... Ani oni nevydrželi příliš dlouho seriózně pózovat a předvedli fotografům milostnou předehruFoto: Profimedia.cz

Nejlepší na konec

Lady Gaga (36) vstoupila na červený koberec těsně před začátkem show a byla oslňující. V bílo-černé elegantní róbě na jedno rameno značky Giorgio Armani Privé působila jako pravá diva. Náhrdelník a náušnice od Tiffanyho toaletu vkusně doplnily, stejně jako perfektní účes.

Foto: Profimedia.cz

V minulosti oblékala modely spíše extravagantní... To je minulost, Lady Gaga je dámaFoto: Profimedia.cz

Související témata:

Načítám