Hlavní obsah

Vysoký rozparek Salmy Hayek i obří platformy Lady Gaga! Móda z předávání cen BAFTA

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Londýn včera hlásil zvýšenou koncentraci hvězd. Večer se totiž předávaly Filmové ceny Britské akademie alias BAFTA. Které šaty vzbudily nejvíce pozornosti? A kdo si kromě potlesku za módní výběr vysloužil i nějaké to ocenění?

Článek

Předávání cen se v posledních letech odehrává v kensingtonské Royal Albert Hall a časuje se tak, aby předběhlo blížící se Oscary. Přestože cenu se zlatou divadelní maskou mohou získat filmy ze všech zemí, BAFTA má své vlastní britské kategorie za nejlepší film a režijní nebo scénáristický debut.

A cenu získává…

Jak dopadlo vyhlášení letošního ročníku? Za nejlepší film i režii byl oceněn snímek Síla psa, nejlepším britským filmem byl prohlášen Belfast a z cizojazyčných děl uspěl japonský film Drive My Car. Titul nejlepšího herce v hlavní roli připadl Willu Smithovi (53) za film Král Richard: Zrození šampionek, nejlepší herečkou se pak stala Joanna Scanlan (60) z Epilogu lásky.

Sci-fi velkofilm Duna posbíral ceny za nejlepší hudbu, kameru, výpravu, zvuk i vizuální efekty (tomu se říká úspěch), oceněný byl i film V rytmu srdce, který měl nejlepšího herce ve vedlejší roli (Troy Kotsur, 53) a nejlepší adaptovaný scénář. Doplňme, že nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli získala Ariana DeBose (31) za West Side Story, a už se ale přesuňme na červený koberec, který s přehledem ovládla herečka a zpěvačka Lady Gaga (35).

Lady Gaga

Přestože byla nominovaná na cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli za film Klan Gucci, na červený koberec přišla v róbě šité na míru od Ralpha Laurena. Talentovaná zpěvačka a herečka si sice sošku s divadelní maskou neodnesla, rozhodně na sebe ale se svým na jedničku dotaženým glamour lookem strhla veškerou pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Nekorunovanou hvězdou večera se stala Lady Gaga, která smaragdově zelené šaty doplnila botami Pleaser na obrovitánské platforměFoto: Profimedia.cz

Emma Watson

Herečka Emma Watson (31) vložila svou důvěru ve značku Oscar de la Renta, z jejichž dílny pocházely šaty se sametovým halter topem a bohatou tylovou sukní. Brunetku jste mohli naposledy vidět ve filmu Malé ženy (2019), který vycházel ze stejnojmenného klasického románu Louisy May Alcott.

Foto: Profimedia.cz

Emma Watson na červeném koberci pózovala v šatech s tylovou sukní. Pár výtek by se nicméně dalo najít k doplňkůmFoto: Profimedia.cz

Daisy Edgar-Jones

Herečka Daisy Edgar-Jones (23) se proslavila rolí v seriálu Normální lidi (2020), za který byla nominovaná na Zlatý glóbus. Na předávání cen Britské akademie dorazila ve světlých modrozelených šatech Gucci, které neoslňovaly jen svým třpytem, ale i kaskádově poskládanými třásněmi.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Daisy Edgar-Jones si šaty vybrat umí. V modelu značky Gucci se doslova blýsklaFoto: Profimedia.cz

Salma Hayek

Salma Hayek (55) držela palce filmu Klan Gucci, ve kterém ztvárnila kartářku Pinu. A přestože cenu za nejlepší britský film získal nakonec Belfast, herečka zůstala módnímu domu Gucci věrná. Po červeném koberci se promenádovala v jejich šatech, které svým střihem daly vyniknout hereččiným ženským křivkám.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Salma Hayek jako femme fatale v sametových šatech s vysokým rozparkem a krajkovými detailyFoto: Profimedia.cz

Ariana DeBose

Pokud její jméno a tvář neznáte, je načase to změnit. Herečka Ariana DeBose (31) okouzlila svým výkonem ve Spielbergově filmu West Side Story a jak již bylo řečeno, získala ocenění pro Nejlepší herečku ve vedlejší roli. A rozhodně nezklamala ani na poli módy. V zářivě žlutých šatech byla nepřehlédnutelná.

Foto: Profimedia.cz

Oceněná Ariana DeBose si večer užívala v róbě Oscar de la RentaFoto: Profimedia.cz

Zawe Ashton

Herečka Zawe Ashton (37), kterou můžete znát ze seriálu Čerstvé maso (2011–2016), doprovázela svého partnera, herce Toma Hiddlestonea (41), a svým výběrem šatů se od ostatních žen odlišila. Růžové šaty, které střihem připomínají plášť, jsou od novozélandské návrhářky Emilie Wickstead a z módního hlediska nemají chybu. Stejně jako zvolené doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Risk je zisk. Herečka Zawe Ashton se celá zahalila, a přesto vypadala fenomenálněFoto: Profimedia.cz

Emilia Jones

Na každém slavnostním večeru musí být alespoň jedny metalické šaty. Zlatou tentokrát oblékla herečka Emilia Jones (20), která byla nominována na Nejlepší herečku v hlavní roli za film Coda. Vítězství jí nakonec uniklo, i tak si ale večer užívala. Kdo by taky ne, v šatech Atelier Versace.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Emilia Jones před fotografy pózovala ve zlatých šatech VersaceFoto: Profimedia.cz

Rebel Wilson

Komediální herečka Rebel Wilson (42) celým večer provázela, o velký moment na červeném koberci ale ani jako moderátorka nepřišla. Bohatě zdobené šaty na sebe strhávaly pozornost podobně jako hereččina proměna. Rebel Wilson na sobě totiž už nějakou dobu maká a je o několik konfekčních velikostí štíhlejší.

Foto: Profimedia.cz

Přišla o spoustu kil, ale nikoli o svůj pověstný smysl pro humor. Moderátorka večera Rebel Wilson večer zahájila v róbě Giambattista ValliFoto: Profimedia.cz

Za dva týdny se budou předávat prestižní Oscaři. Pamatujete, co si hvězdy oblékly v loňském roce?

Reklama

Načítám