Hlavní obsah

Kočičí šaty, koupací čepice na hlavě nebo nebo kódy z Matrixu. Tematické šaty na premiérách bodují!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Projít nové módní kolekce a sáhnout po prvních šatech, které je zaujmou, není jejich styl. Některé hvězdy promýšlejí své outfity na premiéru opravdu do posledního detailu a rády odkazují na film, ve kterém si zahrály. Které herečky se vydaly na červený koberec v tematických šatech?

Článek

Tomu se říká oddanost roli! Některé herečky se nespokojí s náhodným výběrem líbivých rób a užívají si svůj velký moment v šatech, které odkazují na samotný film. Komu se to podle vás podařilo nejlépe skloubit? Popelce Lily James, vyzbrojené Caře Delevingne nebo kočičí ženě Zoë Kravitz?

Lily James

Skoro to vypadá, jako by si šaty na červený koberec vybírala z filmového štendru. Herečka Lily James (32) totiž na premiéru Popelky (2015), ve které ztvárnila hlavní roli, vyrazila v doslova princeznovských šatech. Haute couture róbu značky Elie Saab navíc doplnila luxusními střevíčky, které jsou pro samotnou pohádku klíčové. Herečka je jen neměla od kmotřičky víly, ale návrháře Christiana Louboutina.

Foto: Profimedia.cz

Příznačnější oblečení si na premiéru Popelky obléknout nemohla. Lily James přitom nezapomněla ukázat bohatě zdobené střevíčkyFoto: Profimedia.cz

Emma Watson

Herečka Emma Watson (31) zůstala věrná filmu Kráska a zvíře (2017) a přitom se dokázala obejít bez objemné róby, kterou by si nejspíš vybrala pohádková Bella. Brunetka vyrazila na premiéru v černém overalu, který doplňovala zlatá růže u pasu. A jak je známo, právě tato květina je s celým příběhem úzce spjatá. Chic overal je od Oscara de la Renty.

Foto: Profimedia.cz

Ani herečka Emma Watson si odkaz na pohádkový příběh neodpustila, dokázala u toho ale zůstat věrná sama soběFoto: Profimedia.cz

Cara Delevingne

Supermodelka Cara Delevigne (29) poměrně úspěšně fušuje do herectví a objevila se i v sci-fi filmu Valerian a město tisíce planet (2017). S výběrem oblečení na jeho premiéru si dala opravdu záležet a oblékla se v duchu filmu futuristicky. Stříbrný 3D model je haute couture od kreativní návrhářky Iris van Herpen, která je známá svým propojováním módy s technologií.

Foto: Profimedia.cz

Tak tohle je opravdu stylové brnění. Modelka Cara Delevigne si na sci-fi premiéru filmu oblékla futuristické „šaty“Foto: Profimedia.cz

Amber Heard

V osobním životě herečky Amber Heard (35) to dost vřelo, jedno se jí ale upřít nedá – v módě jí rozhodně nechybí odvaha. Propagovat film Aquaman (2018), ve kterém se po jejím boku objevil Jason Momoa (42), vyrazila v objemných mořsky zelených šatech doplněných o pokrývku hlavy připomínající koupací čepici. Kdo jiný by si mohl podobný doplněk vzít a vypadat takhle dobře?

Foto: Profimedia.cz

Herečka Amber Heard vzdala hold Aquamanovi a na červený koberec se vybavila tematickou róbou zahrnující rádoby plaveckou čepiciFoto: Profimedia.cz

Emily Blunt

Vyrazit na premiéru filmu Mary Poppins se vrací (2018) v šatech s výstřihem se herečce Emily Blunt (39) nechtělo. Při výběru večerního looku byla stejně zdrženlivá jako filmová postava, kterou sama ztvárnila. Saténové šaty Schiaparelli byly nicméně do puntíku dotažené, a přestože zakrývaly každý centimetr těla, herečce neuvěřitelně slušely.

Foto: Profimedia.cz

Moderní verzi Mary Poppins předvedla herečka Emily BluntFoto: Profimedia.cz

Carrie-Anne Moss

Pokračování kultovního Matrixu si zasloužilo něco speciálního! Herečka Carrie-Anne Moss (54) nakráčela na premiéru filmu The Matrix Resurrections (2021) v šatech Oscar de la Renta, které byly vylepšené flitry připomínajícími ikonické padající kódy. Zelený digitální déšť má přitom úsměvný původ. Navrhl ho designér Simon Whiteley, který na filmu pracoval a později prozradil, že kód je složen z receptů na sushi. Jeho žena je Japonka a kódy se inspiroval v její kuchařce. Jednotlivé znaky kreslil ručně a jsou pootočené, reálně podle nich tak jídlo nepřipravíte. Bohužel.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Carrie-Anne Moss zůstala věrná barvám matrixového světa, černé a zelenéFoto: Profimedia.cz

Zoë Kravitz

K Batmanovi nepatří jen povinný zloduch, ale i kočičí žena. V letošní verzi Batmana (2022) s Robertem Pattinsonem (35) ji ztvárnila herečka Zoë Kravitz (33), která se se ctí zhostila i výběru oblečení na filmovou premiéru. Na sobě měla sametové šaty se šněrováním a siluetami koček z dílny Oscara de la Renty, jde ale o nápad převzatý od návrháře Helmuta Langa. Ten už v roce 1989 navrhl stejně řešené kočičí body. Mňau!

Foto: Profimedia.cz

Catwoman Zoë Kravitz na premiéru doprovázely dvě kočky. Jejich siluety pak propojovalo odvážné šněrováníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám