Hlavní obsah

Ikonické mikádo či sestřih na Rachel: tyto slavné krásky nemění účesy i desítky let

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová barva nebo sestřih? Ne, díky. Ačkoli spousta hvězd se svými vlasy ráda experimentuje, některé celebrity usedají do kadeřnického křesla výhradně s hláškou „jako minule“. Kdo nosí jeden a ten samý účes po celé dekády?

Článek

V pondělí mají blond mikádo a ve středu kaštanové vlasy po lopatky. Jasně, trochu přeháníme, ale zase tak daleko od pravdy nejsme. Spousta známých tváří ráda využívá všech dostupných kadeřnických technik a image mění pomalu s každou sezonou. Ne všichni se ale do těchto vlasových her hrnou. Některé hvězdy jsou naopak tak konzervativní, že se stejného účesu drží dlouhé a dlouhé roky. Co si o tom myslíte vy? Přicházejí tím o veškerou zábavu, nebo jim spíše závidíte, že našli svůj signature look?

Anna Wintour

Když mluvíme o schopnosti být věrný jednomu a tomu stejnému účesu, nemůžeme začít u nikoho jiného než u módní legendy, šéfredaktorky časopisu Vogue a obsahové ředitelky celého vydavatelství Condé Nast, Anny Wintour (72). Krátké mikádo s ofinou nosí od svých patnácti (!) let a je pro ni charakteristické podobně, jako věčně nasazené sluneční brýle. „Jednou jsem účes zkusila změnit a byla to katastrofa. Musela jsem nosit několik měsíců klobouk. A na to, abych to riskovala znovu, jsem příliš úzkostlivá a líná,“ vyjádřila se sama Anna na YouTube kanále časopisu Vogue. V průběhu let se tak vyvíjela jen její barva vlasů. Od tmavé přešla postupně ke světlejší medové, které zůstává věrná posledních patnáct let.

Foto: Profimedia.cz

Fotky od sebe dělí více než tři dekády. Annu Wintour si nikdo neumí představit jinak než v krátkém mikádu doplněném ofinouFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston

Pokud nosíte prosvětlené vlasy, dost možná jste někdy využily fotku herečky Jennifer Aniston (52) coby předlohu pro váš vysněný účes. Z původní tmavovlásky udělali tvůrci kultovního seriálu Přátelé (1994–2003) blondýnku se stupňovitě sestříhanými vlasy, a tím vytvořili Jennifer identitu, u které zůstala až doposud. Nejeden kadeřník vám potvrdí, že účes „na Rachel“ byl svého času naprostým hitem a často se na něj odkazuje i dnes. Jasně, sem tam Jennifer centimetr přidala, ubrala nebo se trochu pozměnil tón její barvy, prosvětleného a sestříhaného základu se ale nevzdává.

Foto: Profimedia.cz

Rok 1994 a účes, který jí změnil život. Jennifer Aniston se coby seriálová Rachel proslavila po celém světě a s ní i její účes. Sestříhané a promelírované vlasy nosí herečka doposudFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie

Dlouhé tmavé vlasy k herečce Angelině Jolie (46) neodmyslitelně patří. Jedinými výkyvy byly v tomto ohledu její filmové začátky – na konci devadesátých let měla Angelina vlasy úplně kraťoučké a na přelomu milénia testovala delší mikádo. Od té doby ale se svou vizáží nijak neexperimentuje. A my jí naprosto rozumíme. Delší vlasy zjemňují hereččiny rysy a svědčí jí i její přirozená barva, kterou narušuje nanejvýš několik citlivě umístěných prosvětlených pramenů.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhé vlasy si Angelina opečovává poslední dvě dekády. Fotka vlevo je z roku 2005, ta napravo reflektuje současnostFoto: Profimedia.cz

Gisele Bündchen

Brazilská super modelka Gisele Bündchen (41) nás přiměla prahnout po ledabylých plážových vlnách, které se s trochou nadsázky staly její obchodní značkou. Pokud máte vlasy sahající alespoň na ramena, dost možná jste i vy postávaly v drogerii a zkoumaly lahvičky slibující beach waves. A to nemluvíme o tom, jak moc je žádaná její barva vlasů, která opět evokuje dny strávené na sluníčku. Mimochodem na příkladu Gisele je krásně vidět, jak se vyplatí podpořit to, co vám nadělila příroda. Pokud se i vám vlasy lehce vlní, nenamáhejte se s jejich pravidelným rovnáním a raději je s pomocí šikovného přípravku podpořte.

Foto: Profimedia.cz

Pojem „plážové vlny“ najdete ve slovníku hned vedle jména brazilské modelky Gisele Bündchen. Její vlasy jsou skoro tak slavné jako ona sama. Fotka nalevo je z roku 2001Foto: Profimedia.cz

Julianne Moore

Americká herečka Julianne Moore (61) je hrdou zrzkou, pro kterou změna barvy nepřichází v potaz. Konzervativní herečka se drží i plus mínus stejné délky, a když už si nechá vlasy zkrátit, vždy kadeřníka zastaví někde u klíčních kostí. Dalším argumentem neměnit účes je fakt, že se jí prameny lehce vlní, což by s krátkou délkou vlasů úplně nešlo dohromady. Jedinou změnou, kterou hair stylistům ve svém týmu povoluje, je tak jednorázové vyžehlení vlasů plus dobarvování. O šediny herečka údajně nestojí a dál chce proplouvat životem coby zrzka.

Foto: Profimedia.cz

Fotka vlevo je stará přesně pětadvacet let. A přestože má dnes Julianne Moore vlasy mnohem lépe upravené, své přirozené barvy, vln a polodlouhého stylu se stále držíFoto: Profimedia.cz

Chcete mít vlasy jako z reklamy? Dejte si ořechy a nestresujte se. 

Reklama

Načítám