Hlavní obsah

Michal Suchánek slaví 55. narozeniny. Co o něm (ne)víte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborný bavič i moderátor. Michal Suchánek, 168 centimetrů vysoký herec, který se kdysi věnoval závodně lyžování, je známý z televizních pořadů nebo filmu Sněženky a machři (1982). Pro svůj originální humor patří k nejoblíbenějším postavám českého showbyznysu.

Článek

Michal Suchánek oslaví 29. července 55. narozeniny. Od mládí byl sportovně založený, ve třinácti začal hrát basketbal, protože si myslel, že mu pomůže vyrůst. Herec je proslulý svou malou výškou a na kontě má řadu úspěšných snímků. Kromě populární Partičky se objevil také v komediích Tankový prapor (1991), Sněženky a Machři po 25 letech (2008) nebo Vybíjená (2015). A jak Michala Suchanka znáte? Udělejte si náš kvíz!

1. Michal Suchánek se narodil v Jičíně. Jeho otec Jaroslav (84) je velmi úspěšný a slavný bývalý:
2. Michal Suchánek začínal jako dětský herec. Jak se jmenuje snímek z roku 1974, kde si zahrál roli chlapce z dětského domova, kterého přijala nová rodina?
3. Jak se jmenuje postava, kterou ztvárnil v nezapomenutelné komedii o středoškolském lyžařském zájezdu Sněženky a machři (1982)?
4. Ve filmu Stav ztroskotání (1983), který vypráví příběh o letním soustředění dětského vodáckého oddílu, si zahrál třídního vědátora jménem Bale. Jakou měla jeho postava ve filmu přezdívku?
5. Začínal v Čechově prozatímně osvobozeném divadle a krátce působil v Národním divadle, kde se objevil například v shakespearovské komedii v roli Smítka. Jak se představení jmenovalo?
6. V roce 1987 si zahrál jednoho z fotbalových chuligánů v dramatu režisérka Karla Smyczka (70), který vznikl podle scénáře Radka Johna (65). Michal Suchánek zde ztvárnil opilého fanouška s trubkou. Jak se film jmenuje?
7. V devadesátých letech se pokoušel chvíli podnikat. V jakém oboru?
8. V roce 2000 dostal příležitost spolupracovat jako hlavní scenárista na komediálním a parodickém pořadu, který se stal o dva roky později vítězem ankety ANNO o nejoblíbenější pořad. Jak se jmenoval?
9. Od roku 2011 natáčí pro televizi Prima úspěšnou improvizovanou show Partička. Který herec nahradil po letech natáčení jednoho z hlavních aktérů, Ondřeje Sokola (48)?
10. Michal Suchánek je od roku 1998 ženatý s tanečnicí a choreografkou Renatou. Mají dvě děti. Dcera Berenika (23) je rovněž herečka. Syn Jáchym (29) se profesionálně věnuje:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Když jste v tom, tak nepřestávejte. Udělejte si test také na Oldřicha Kaisera. Anebo si pusťte seriál Pouť, kde Michal Suchánek také hrál. 

Související témata:

Načítám