Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát inspirovaný asijskou kuchyní je pestrý a velmi chutný. Místo roštěnek můžete použít jakékoli maso vhodné na minutkovou úpravu.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g hovězí roštěné
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hořčice
  • 100 g mixu listových salátů
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 100 g čínských vaječných nudlí
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Okurku nakrájejte na tenoučká kolečka, rajčátka na poloviny, salát natrhejte. Čínské nudle uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Roštěnky zprudka osmahněte na pánvi potřené olejem a nechte před nakrájením na proužky 10 minut odležet. 

02.

Na talíř urovnejte okurku, salát, rajčátka a nudle a navrch dejte maso. Vše zalijte zálivkou připravenou z oleje, sojové omáčky, citronové kůry, šťávy, hořčice, pepře a soli a ozdobte petrželkou a bylinkami.

Načítám