Hlavní obsah

Milujete vepřové výpečky? Připravte je na černém pivě!

Foto: Marcel Rozhoň

Přidejte domácí knedlík, zelí a šťavnatá hostina může začít!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Vepřové výpečky s domácím knedlíkem a zelím, to je hříšně dobrá božská mana. A co teprve, když je připravíte na černém pivě!

Článek

Pivo a maso je dokonalá kombinace. Ať už pivo použijete k zapití pořádné flákoty nebo ho rovnou zapojíte do vaření. V druhém případě je nejlepší černé a také se při vaření nejčastěji používá. Pokrmům předává charakteristickou karamelovou chuť.

Vepřové výpečky

Na 4 až 6 porcí budete potřebovat: 1 kg vepřové kýty, 8 malých cibulí, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, 1 lžičku sladké mleté papriky, 2 lžičky kmínu, 500 ml černého piva

Postup: Maso opláchněte, důkladně osušte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky. Maso dejte do pekáčku, osolte, opepřete, posypte paprikou, kmínem, přidejte cibuli, česnek a vše důkladně promíchejte. Pak masovou směs zalejte polovinou piva, pekáček přiklopte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi hodinu, pak odklopte a pečte maso dozlatova. V průběhu pečení ještě podlejte zbylým pivem.

Tip:Asi 30 minut před dohotovením můžete k výpečkům přidat na měsíčky nakrájené jablko, výsledný pokrm bude mít jemnější chuť.

Všichni chtějí k večeři maso a nemáte inspiraci? Budou to báječné masové rolády nebo vsadíte spíš na jistotu v podobě křupavých a skvěle vypečených kotlet? A vůbec – jak doma připravujete výpečky vy :-)? Napište nám do diskuse.

Reklama

Načítám