Hlavní obsah

Mimomanželský sex u žen: Kdy jsou dámy nejčastěji nevěrné?

Foto: Profimedia

Chcete znát nejčastější důvod ženské nevěry? Čtěte dále!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že muži jsou nevěrní víc a ženy méně? Tohle už dávno neplatí! Postoje k podvádění se mezi ženami rychle mění. Proč v současnosti zahýbají svým partnerům a která věková skupina je nejvíc přelétavá?

Článek

Výzkum sexuálního chování české populace, jehož garanty se stali sexuologové Petr Weiss a Jaroslav Zvěřina ze Sexuologického ústavu 1. lékařské fakulty v Praze, odhalil, že za posledních 15 let došlo k mírnému poklesu mimomanželských sexuálních styků.

Nevěru momentálně, aspoň co se týče České republiky, přiznává 55 procent mužů a 34 procent žen. Pro někoho je to málo, pro druhého moc, každopádně čeští odborníci považují našince za promiskuitní národ. (Statistiky ukazují, že ženy za svůj život vystřídají v průměru pět a více mužů.) Ale ono jinde tomu není jinak.

Kudy z nudy

Výzkum AshleyMadison, seznamky „pro zadané“, jehož se zúčastnilo 10 245 žen, odtajnil další zajímavé skutečnosti. „Zanášení“ svým oficiálním partnerům provozují hlavně ženy mezi 25 a 34 lety. Druhou nejohroženější skupinou jsou dámy ve věku 35-44 let.

Téměř dvě třetiny nevěrnic se rozhodnou pro románky, které trvají jeden až tři měsíce (60,3 procent). A 19,6 procent „přelétavek“ tvrdí, že hledá pouze dobrodružství na jednu noc. Co je k takovému chování vede?

Foto: Profimedia

Asi 20 procent žen touží po sexu na jednu noc. Jak to máte vy?Foto: Profimedia

Člověk míní, život mění

79,3 procent žen za hlavní příčinu svého „zkratu“ považuje nenaplněný sexuální život. Že vy byste se k něčemu takovému neuchýlili, aby kdyby sex nebyl několik měsíců? Přesně tohle si kdysi myslela i čtenářka Sandra v „Kristových" letech!

„Manžel je řidičem z povolání. Jednou za dva týdny víkend tráví v zahraničí a já jsem sama doma,“ krčí rameny s tím, že mnoho jejích kamarádek má malé děti, takže s nimi nemůže počítat pořád.

Když flirt přeroste přes hlavu

„Občas jsme někam zašli, to já neříkám, ale většinou se jen dívám na televizi. Jen tak z nudy jsem si před půl rokem začala psát s jedním mužem. Nic jsem od toho nečekala, jen zábavu a povyražení. Manžela jsem rozhodně nechtěla podvést,“ krčí rameny. Jenže věci se vymkly kontrole.

Sandra měla jednoho dne trochu upito, napsala svému novému kamarádovi, že se poznají osobně, a po čtyřech uskutečněných schůzkách neodolala sexuálnímu napětí. A teď neví, co dál. „Manžel, nebo milenec?“ ptá se s tím, že náklonnost cítí k oběma. Tak klasika, že?

Foto: Profimedia

Mnohdy se stává, že žena má dva paralelní vztahy, protože původního partnera nepřestala milovat. Jak dlouho to ale může vydržet?!Foto: Profimedia

Rovnost pohlaví?

Podle výpovědí z výzkumu 76,9 procent žen, které svoje partnery podvádějí, zároveň tvrdí, že stále milují svoje drahé polovičky. Některé lásku ke stávajícímu partnerovi necítí, nebo rovnou uvažují o rozchodu. A to všechno jenom „z nudy“?

Jistý si nemůže být nikdo

Zakladatel výše zmíněné seznamky Noel Biderman říká, že nevěra již dávno není záležitostí pouze mužů.

„Ženy získávají moc na pracovišti. Mnoho z nich pracuje dlouhé hodiny a žongluje mezi rodinnými a profesními povinnostmi. Rušný životní styl pak funguje jako omluva pro románky, kterých přibývá. S chytrými telefony a přístupem k internetu ženy mají k dispozici nástroje pro vyhledávání diskrétních záležitostí. Tabu zkrátka mizí a postoje k nevěře mezi ženami se rychle mění,“ uvedl Noel Biderman pro britský deník Daily Mail.

Máte se i vy bát, že partner si jednoho dne přivede mladší a krásnější?

Sexuolog Zlatko Pastor říká, že Miroslav Plzák ve své učebnici v roce 1988 uváděl, že nevěry nejsou schopna pouze dvě až čtyři procenta mužů a žen. „Toto číslo se od té doby asi podstatně nezměnilo,“ tvrdí sexuolog. Ale stejně, nevěra je všudypřítomná a „nikdy neříkej nikdy“…

A jak to máte vy? Už váš harmonický vztah někdy zakalil nějaký úlet?

Reklama

Načítám