Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Chcete o Vánocích ochutnat i něco z italské kuchyně? Pusťte se do panettone v mini verzi. Chutná báječně!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 120 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 60 g másla
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 špetka soli
Na vymazání formiček
  • 1 lžíce másla
Na potření
  • 1 ks vejce
Na ozdobu
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Droždí rozpusťte ve vlažném mléce s trochou cukru a nechte vzejít kvásek.

02.

V misce smíchejte mouku, vejce, zbývající cukr, rozpuštěné máslo, rozinky, muškátový oříšek, špetku soli a citronovou kůru. Vypracujte pevné elastické těsto, přidejte kvásek a propracujte. Vzniklé těsto přikryjte utěrkou a nechte asi půl hodiny kynout.

03.

Formičky na muffiny nebo malé zapékací mističky vymažte máslem a naplňte je tak, aby těsto bylo z vrchu vytvarované do kulata, potřete rozkvedlaným vajíčkem a pečte je na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

04.

Bábovičky nechte vychladnout, vyklopte je a podávejte posypané moučkovým cukrem. Jestli chcete být originální, můžete je třeba převázat mašlí s vánoční tématikou!

Reklama

Související témata:

Načítám