Hlavní obsah

Mini panettone

Hodnocení:
(9)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Chcete o Vánocích ochutnat i něco z italské kuchyně? Pusťte se do panettone v mini verzi. Chutná báječně!

Ingredience pro:
6 kusů
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 120 ml mléka
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 60 g másla
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce rozinek
  • kůra z půlky citronu
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • sůl
Na vymazání formiček
  • máslo
Na potření
  • 1 ks vejce
Na ozdobu
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Droždí rozpusťte ve vlažném mléce s trochou cukru a nechte vzejít kvásek.

Krok 2: V misce smíchejte mouku, vejce, zbývající cukr, rozpuštěné máslo, rozinky, muškátový oříšek, špetku soli a citronovou kůru. Vypracujte pevné elastické těsto, přidejte kvásek a propracujte. Vzniklé těsto přikryjte utěrkou a nechte asi půl hodiny kynout.

Krok 3: Formičky na muffiny nebo malé zapékací mističky vymažte máslem a naplňte je tak, aby těsto bylo z vrchu vytvarované do kulata, potřete rozkvedlaným vajíčkem a pečte je na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Krok 4: Bábovičky nechte vychladnout, vyklopte je a podávejte posypané moučkovým cukrem. Jestli chcete být originální, můžete je třeba převázat mašlí s vánoční tématikou!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama