Hlavní obsah

Letní mini šaty: Tyhle nestojí víc jak 1000 Kč!

Foto: Isifa

Letošní léto přeje zkracováníFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete zvýraznit svoji ženskou postavu, podtrhnout sexy křivky a upoutat pozornost mužů? Není nic jednoduššího než si obléci provokativní mini šaty. Korzetové, přiléhavé, flitrové, na široká a špagetová ramínka, s pouzdrovou sukní, s volány nebo krajkou. Zkrátka povoleno je letos téměř vše. A tak vám přinášíme výběr jedinečných kousků, které navíc nestojí víc než tisícovku!

Článek

Kdy jindy je ten pravý čas, ukázat své opálené dlouhé nohy světu, než právě v létě? Proto jsou mini šaty v horkých dnech ideální variantou jak na běžné nošení, tak na pláž, na večerní party nebo na rande. Ale raději si dávejte pozor na jejich délku. V ultrakrátkém modelu byste totiž nemusely uhlídat vše na svém místě. Volte tedy jen takové typy, ve kterých se budete cítit pohodlně a nebudete si stále povytahovat vršek korzetu nebo naopak stahovat dolní okraj pod zadek.

K teniskám i ke „šteklím“

Krátké letní šaty mají velkou výhodu v tom, že vám stačí zakoupit klidně jedny univerzální a obměníte u nich pouze doplňky. V kombinaci s lodičkami a lehkým sáčkem tak vytvoříte dokonalý elegantní outfit do práce, s teniskami a džínovou vestičkou se vám bude pohodlně nakupovat, kdežto v modelu s žabkami a plážovou taškou můžete vyrazit rovnou k vodě. Nevěříte? Prohlédněte si tipy naší stylistky Janky Letkové v předchozím článku: Jedny bílé šaty. 3 dokonalé outfity!.

Samozřejmě chcete-li v mini šatech opravdu zaujmout, nepřichází v úvahu žádná jiná obuv kromě lodiček na vysokém podpatku nebo na platformě. Prodlouží a zeštíhlí vaše nohy i postavu. Pozornost ale můžete upoutat i na dekolt. Ať už korzetovým zakončením, hlubokým výstřihem do „V“ nebo spadlou vodou. Velmi přitažlivá jsou také odhalená záda.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 300 Kč, Mango 469 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 599 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 799 Kč, Mango 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 399 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Bílá krajka versus černá klasika

Vyrážíte večer na dámskou „jízdu"? Vsaďte na sexy černou klasiku. Něžnou krajku vyberte v případě, že máte namířeno třeba na romantickou večeři. Univerzálnější černé šaty vypadají skvěle, když je ozdobíte lesklým zlatým páskem nebo psaníčkem, bílým krajkovým šatům pak sluší decentní doplňky včetně drobných perliček. Že je krajka sexy i romantická jste si mohly přečíst dříve, stejně tak jako kde se vzaly malé černé.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 949 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Barvy a vzory vás oživí

Co se týče barevné škály, pak neuděláte chybu, když sáhnete po jednobarevných pastelových odstínech, jako je křiklavá růžová až fuchsiová, sytě oranžová, tyrkysově modrá a smaragdově zelená. V kurzu jsou letos také hodně květinové vzory, a to jak drobná kvítka, tak potisky obřích květů. Zvířecí vzory a proužky už patří ke stálicím, které z módy nejspíš nikdy nevyjdou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christinne 619 Kč, H&M 300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 449, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 949 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 449 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 899 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 399 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Vsaďte na šifon i denim

Nejpříjemnějším materiálem do parných dnů je lehký šifon nebo satén. Šaty jsou pak vzdušné a na sobě je téměř necítíte. Navíc této látce sluší různé volány, zavinování i řasení. Pohodlí vám jistě zajistí bavlna a šmrnc dodá denim. Nebojte se však, že byste se v džínových mini pařila, dnes už se dělá odlehčená verze džínoviny, jež je poddajná a měkká.

A jaký zvolit správný střih? Tak tady se meze nekladou. Štíhlé ženy si mohou dovolit upnuté mini na tělo nebo s pouzdrovou sukní ve tvaru tulipánu. Pokud nemáte příliš široká ramena, slušet vám budou i korzetové šaty bez ramínek, které odhalí svůdný dekolt. O to lépe na něm vyniknou módní velké šperky. Některé outfity doporučujeme ozvlášnit též originální broží nebo extravagantní čelenkou, náramkem i prstenem. Vždyť šperky hrají tuto sezonu prim!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 859 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Mango 749 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Mini pro plnoštíhlé? Rozhodně ano

Říkáte si, že na mini šaty nemáte postavu? Pak se nenechte mýlit! Pokud máte pár kilo navíc, stačí k nim totiž mnohdy vzít capri kalhoty nebo legíny a rázem se nemusíte za silnější stehna stydět. Podobný trik funguje s volnějšími vrstvenými nebo rozevlátými mini šaty, jež přepásáte širším páskem a horní část přes pásek povytáhnete. Tak schováte bříško. To dobře maskují i střihy v antickém stylu stažené pod prsy a puštěné volně do áčka.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 329 Kč, Neckermann 649 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 749 Kč, KappAhl 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 899 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

My už jsme obchody propátrali. A které mini si vyberete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám