Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud chystáte delší večírek, během kterého dojde i na hlad, a ne jen na mlsání, je skvělé připravit něco teplého k zakousnutí. Můžou to být například minitoasty se šunkou a sýrem.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 kusů
  • 10 plátků světlého toastového chleba
    1
    7
  • 5 plátků vyzrálého čedaru
    7
  • 5 plátků šunky od kosti
  • 5 plátků másla
    7
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 20 ks kyselých okurek
    10
    12
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pět plátků toastového chleba namažte tence máslem, dejte na ně po jednom plátku čedaru a šunky a přiklopte druhou polovinou toastového chleba.

02.

Okrájejte kůrky a každý takto připravený toast rozkrojte křížem na 4 malé kousky. Ty srovnejte kousek od sebe do zapékací misky nebo na plech a posypte strouhaným parmazánem.

03.

Před podáváním plech vložte asi na 5 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů nebo pod gril zapnutý na střední stupeň, aby se zapekl sýr, který je navrchu. Mezitím na párátka napíchejte corničonky a na závěr je napíchejte do rozpečených minitoastů.

A co takhle grilované kabanosové jednohubky s cibulkou?

Související témata:

Načítám