Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Patříte k milovníkům těstovin, ale už vás omrzely všechny varianty klasických omáček? Máme pro vás jednu netradiční! Hlavní roli hraje křen a ořechy!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 60 g másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 dl drůbežího vývaru
  • 3 lžíce zakysané smetany
    7
  • 3 lžíce smetanového křenu
    7
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
    8
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do velké pánve dejte rozpustit máslo a zpěňte v něm nakrájenou cibuli. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa. Osmahněte je z každé strany asi 5 až 8 minut, pak je vyndejte na talíř.

02.

Do pánve přidejte asi lžíci hladké mouky, zpěňte ji a pak přidejte kuřecí vývar. Vše povařte asi 5 minut, a pak přidejte křen, nastrouhané ořechy, zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem. Vše nechte ještě asi 10 minut povařit.

03.

Maso můžete vrátit zpět do omáčky a chvíli je nechte prohřát. Podáváme s těstovinami (například fusilli, kolínka nebo mušle).

Křen je zdravý a proto ho můžete přidat i do brambor k uzenému masu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 096,86 kJ
Bílkoviny50,11 g
Tuky29,41 g
Sacharidy8,3 g
Sůl2,66 g
SAFA11,53 g
Vláknina2,18 g
Cukry3,33 g
Související témata:

Načítám