Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Patříte k milovníkům těstovin, ale už vás omrzely všechny varianty klasických omáček? Máme pro vás jednu netradiční! Hlavní roli hraje křen a ořechy!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 60 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 dl drůbežího vývaru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce smetanového křenu
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Do velké pánve dejte rozpustit máslo a zpěňte v něm nakrájenou cibuli. Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa. Osmahněte je z každé strany asi 5 až 8 minut, pak je vyndejte na talíř.

02.

Do pánve přidejte asi lžíci hladké mouky, zpěňte ji a pak přidejte kuřecí vývar. Vše povařte asi 5 minut, a pak přidejte křen, nastrouhané ořechy, zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem. Vše nechte ještě asi 10 minut povařit.

03.

Maso můžete vrátit zpět do omáčky a chvíli je nechte prohřát. Podáváme s těstovinami (například fusilli, kolínka nebo mušle).

Křen je zdravý a proto ho můžete přidat i do brambor k uzenému masu.

Reklama

Související témata:

Načítám