Hlavní obsah

Dokonalý outfit? Mixujte značky!

Foto: Martin Kámen

Luxusní oblečení za luxusně nízké cenyFoto: Martin Kámen

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá zpráva pro milovnice módního luxusu! Dražší značky nabízejí pro léto velmi zajímavé slevy a bonusy. A vůbec pro ně nemusíme do zahraničí, ulovit si vysněný model je možné v obchodech u nás! Teď je právě nejvhodnější čas.

Článek

V minulém týdnu proběhla v horním patře pražského Tančícího domu přehlídka Fashion Days, na které se prezentovaly prestižní značky Valentino, Calvin Klein, Versace, John Galliano, Guess, Tommy Hilfiger, Ed Hardy, Diesel a další. K vidění byly velmi zajímavé kousky oblečení – a hlavně jejich ceny byly proklatě nízko díky slevám až o 80 %. A předváděly je takové krásky, jako jsou Renata Langmannová (Česká Miss 2006) nebo Zuza Belohorcová.

Proč dát přednost topu před riflemi?

Pozor! Nenabádáme k nákupu drahých značek, ale je dobré umět oblečení mixovat. Postavit outfit na jednom kvalitním kousku, který zazáří a zbylé oblečení, které máme na sobě, vyzvedne do „vyšších sfér“. Kultura oblečení se promítne i na naší psychice. Je to stejné, jako když špinavé oblečení vyměníme za čisté, hned se cítíme o poznání lépe. A podobně bychom měly pociťovat rozdíl mezi oblečením z tržiště a oblečením návrhářů. Pořídíme-li si opravdu trendy a kvalitní košili, top, šaty či sako, vydrží nám v šatníku několik sezon a nikdy se v nich nebudeme cítit nepatřičně.

Řada z nás obvykle utrácí za značkové džíny, protože na nich máme ověřené, že nejlépe sedí a postavě sluší. A horní díl už moc neřešíme. Ale právě podle něj nás obvykle druzí hodnotí! Úplně nejhorší bývají košile, u nichž u dírek vykukují nitě, nebo beztvaré haleny prosté záševků či pomuchlaný (přelámaný) svetr. Proto upoutávejme pozornost skutečně tím správným směrem a utrácejme rozumně.

Foto: Martin Kámen

Užijte výhody módního klubu Fashion DaysFoto: Martin Kámen

Nakupujte chytře!

Oblečení předních světových návrhářů včetně doplňků si nyní můžeme jednoduše nakoupit přes internet za velmi výhodné ceny – pokud se staneme členkami exkluzivního módního klubu. Jak na to? Nejlepší je odzkoušet si v kamenném obchodě správnou velikost a potom koupit daný kus prostřednictvím internetu levněji. Samozřejmě i zde platí pravidlo, že zakoupené nenošené zboží lze vrátit.

Levnější modely světových návrhářů můžeme nakoupit i v outletech (např. Freeport, Fashion Arena) i v menších outletových obchodech jednotlivých značek.

Víte, že...

Valentino Garavani– jeho toalety jsou nejčastěji, vzhledem k ostatním návrhářům, zastoupeny na ceremoniálu předávání Oscarů, svými modely se snaží především o svůdnost a podtržení ženské něžnosti beze ztráty elegance. Svatební šaty Jackie Kennedy s Aristotelem Onassisem byly právě od Valentina. Jeho nejoblíbenější barvou je červená, protože v ní údajně žena vyčnívá z davu.

Calvin Klein – je představitelem purismu, zakládá si na jednoduchosti až architektonické, v jeho modelech je pevně zakotvená elegantní samozřejmá ležérnost, jakoby zdánlivá nedbalost podtržená luxusními materiály, tj. mohérem, kašmírem, hedvábím, vlněným tvídem apod. Dost často předvádí na manekýnkách nad 40 let, prý proto, že je v nich víc sexu. V minulosti mu předváděla Liz Taylor nebo Lauren Hutton.

John Galliano – klade velký důraz na kvalitu materiálů, v kolekcích má šikmé střihy a asymetrické délky, je mistr řasení, má zálibu ve výšivkách, jeho tvorba je především romantická a všechny jeho střihy zdůrazňují křivky postavy.

Tak už víte, jaký kousek bude váš?

Reklama

Související témata:

Načítám