Hlavní obsah

Móda, která sluší ženským křivkám: Vyzkoušela ji za vás čtenářka Katka!

Foto: Eva Malúšová

Do péče stylistky jsme svěřili čtenářku KatkuFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Katka nakupuje podle scénáře, který může být povědomý i vám. Častokrát se totiž přistihne, že sahá po jedněch a těch samých věcech. Výběr oblečení proto tentokrát nechala na naší stylistce.

Článek

Pětadvacetiletá Katka má postavu s oblými křivkami, kterým ženskost vyloženě svědčí. A přestože se jí podobný styl líbí, sama neví, u čeho by měla začít: „Mám ráda sportovní, pohodlné oblečení a skoro pokaždé skončím u černé. Ráda bych si ale vyzkoušela i něco elegantního, barevného, zkrátka to, čeho bych si v obchodě sama nevšimla.“ Co pro ni vybrala stylistka Šárka Štursová?

Zázračné „zavinovačky“

Neexistuje hodně kusů, o kterých by se dalo říct, že sluší všem typům postav. Zavinovací šaty ale patří k oné světlé výjimce. Pokud zvolíte správný materiál a provedení, máte vyhráno. Ke světlým šatům stylistka přidala moderní semišovou bundu a červené lodičky. Pakliže jste na tom s barvami podobně jako Katka, můžete začít právě u bot!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1599 Kč), semišová bunda (Reserved, 1999 Kč), semišové boty (Office Shoes, 1890 Kč), prsten (Lindex, 149 Kč), kabelka (Lindex, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Červené lodičky se vyplatí mít v záloze! Které se vám líbí?Foto: archiv firem

Boyfriend džíny jinak

Jak můžete pozvednout oblíbené boyfriend džíny? Začněte tím, že odložíte kecky a vklouznete do efektních šněrovacích bot. Tričko nahraďte lehkou košilí nebo halenkou a komplet doplňte elegantním kabátkem.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: džíny (Promod, 799 Kč), košile (Marks & Spencer, 1299 Kč), kabát (Van Graaf, 4799 Kč), boty (Office Shoes, 1390 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč), kožená kabelka (Marks & Spencer, 3499 Kč), náramek (Lindex, 149 Kč)Foto: Eva Malúšová

Spolehlivá dvojka

Nevydržíte celý den na podpatcích? Ani tak se nenechte odradit od nošení šatů. Ležérní košilové budou skvěle vypadat i v doprovodu polobotek. Splývavé šaty navíc zakamuflují drobné nedostatky. Co víc si přát?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 2199 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč), kožený náramek (Lindex, 449 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč)Foto: Eva Malúšová

Prohoďte vršky

Vsadíme se, že černou sukni vlastníte všechny. Co ji ale místo běžné halenky spárovat s neotřelým topem v kimonovém stylu? V podobné variantě můžete navíc nakráčet i do kanceláře.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Reserved, 899 Kč), sukně (Reserved, 899 Kč), boty (Baťa, 1199 Kč), kožená kabelka (Marks & Spencer, 4499 Kč), náramky (Reserved, 249 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Šaty, které udělají dojem

V každém dámském šatníku by měly viset minimálně jedny šaty, ve kterých můžete vyrazit do společnosti. Máte-li stejně jako naše čtenářka oblejší tvary, vyzkoušejte extrémně lichotivý střih se zúženým pasem a mírně rozšířenou sukní. Schováte pod ní širší boky, silnější stehna i bříško. Šaty můžete doplnit výrazným náhrdelníkem, psaníčkem (velkou kabelku nechte doma) a botami na podpatku. Ty v tělovém odstínu vám budou pasovat ke všem šatům bez výjimky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 2999 Kč), náhrdelník (Reserved, 499 Kč), boty (Baťa, 1799 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Sháníte náhrdelník, který by doplnil vaše šaty? Vyberte si z našich tipů!Foto: archiv firem

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na svůj věk či konfekční velikost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám