Hlavní obsah

Móda na hory. Buďte sexy!

Foto: shutterstock.com

V nových materiálech budete svůdnáFoto: shutterstock.com

Reklama

Konečně sníh, tak hurá na hory! Co si vezmu na sebe?! No přece teplou bundu, kalhoty, čepici, rukavice... Ale náš cíl je oblečení nejen praktické, ale i sexy. Chcete být hvězdou sjezdovky, ne?!

Článek

Kvalitní materiál především

Na horách panují extrémní podmínky, proti kterým je třeba se chránit. Hlavní kritéria jsou, abyste zůstala v teple a suchu! Dnes už se nemusíte chránit pouze tak, že na sebe nasoukáte dva svetry a péřovku, ale vystačíte si s oděvy, které jsou tenké a zároveň teplé, takže v nich může vaše silueta zůstat štíhlá a můžete se pohodlně pohybovat. Jejich kouzlo totiž spočívá v použití chytrých materiálů, které vás zahřejí, odvádějí dobře pot a jsou nepromokavé. Vynikající jsou například fleecové vložky do bund a kalhot z materiálu Polartec, svrchní materiál je většinou bezešvý, prodyšný a voděodpudivý typu Porotex. Dalším olíbeným materiálem je Gelanots – díky velkým mezerám je paropropustný a voděodolný zároveň.

Bunda musí mít:

  • vyřešené větrání a odvod potu – v rukávech či na zádech mají větrací kanálky
  • kapuci, nejlépe odepínací
  • podšívku z fleecu
  • praktické kapsy zabezpečené speciálním zapínáním – pro uložení mobilu, permanentky, dokladů a třeba i MP3 přehrávače
  • u bund na snowboard je důležitý tzv. sněžný pás, který si zapnete podél těla a v případě pádu nehrozí, že by vám zapadal sníh do míst, kde to tak studí

A jaké střihy se letos nosí? Jak jsme již zmínili, silueta je štíhlá, velmi moderní je zvýraznění pasu páskem. Modely se šijí delší, často až do půli stehen, což je super pro některé s ne zcela ideální postavou. Kapuca je často lemována kožešinou. Co se barev týká, také se nemusíte držet při zdi. To je jistě příznivé i pro vaši bezpečnost na sjezdovce, protože tak budete lépe vidět. Bundy hýří barvami a zajímavými vzory. A pro ty nejodvážnější – hitem je sladění vzoru bundy a lyží! Barvy jsou přitom značně variabilní – šlápnout vedle prostě nemůžete. Nosí se jak přírodní odstíny, tak barvy výrazné sladěné do divokých kombinací.

Foto: shutterstock.com

Elegance i funkčnost se dá sladitFoto: shutterstock.com

Kalhoty – teplé a pružné

Nemenší pozornost je třeba věnovat i výběru správných lyžařských kalhot.  Kalhoty se opět šijí ze speciálních materiálů, u kalhot pro snowboard je důležitá partie kolem zadečku, která je zesílená z důvodu častého posedávání ve sněhu. Kalhoty na lyže jsou pak užší, ale stále velmi pohodlné, dost často s kšandami, které se dají regulovat. Pokud si nepořídíte celý komplet, dbejte na to, aby se kalhoty svým vzorem s bundou netloukly. Kalhoty bývají dole rozšířené, aby mohly pohodlně krýt svrchní část lyžáků. A barvy? Většinou by kalhoty měly být tmavšího odstínu než bunda.

I u doplňků najdeme fleece

Rozhodně byste neměla zapomenout na další doplňky, jako jsou čepice, rukavice a šála. Pokud chcete místo dvou doplňků jeden, zkuste speciální návlek, který zastane funkci šály a čepice zároveň. Prakticky ve všech doplňcích je použit praktický materiál fleece, právě za účelem jejich vyteplení. Svrchní materiál je voděodolný, což je zejména důležité u rukavic. Co se designu týká, vyřádit se můžete asi nejvíce u čepic. Čepice může mít štítek, zavazování kolem hlavy, zavazování přes uši. Pokud vaše čepice nekryje dostatečně uši, můžete si přes ni ještě dát speciální klapky, ty si konečně můžete pořídit i na běžné městské chození, jedná se totiž o doplněk velmi moderní a stylový! A pokud vysvitne sluníčko a zrovna nefouká, nahraďte čepici čelenkou!

Přejeme vám, aby se vám vaše nová výbava osvědčila a na horách jste strávila jenom krásné chvíle! Skol!

Reklama

Související témata:

Načítám