Hlavní obsah

Nová módní pravidla: Jak na mixování vzorů a potisků?

Foto: Marie Bartošová

Odvážné mixování potisků si vyzkoušela krásná NikolaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Stejně, jako se vyvíjí samotná móda, mění se i její nepsaná pravidla. Zatímco dříve platilo: jeden výrazný kousek a dost, v současnosti se odvážně mixují různé potisky a vzory. Troufnete si na ně?

Článek

Ačkoli se poslední dobou kombinuje téměř cokoli s čímkoli, není to samozřejmě o tom, že byste vytáhly dva divoké potisky a bez přemýšlení je na sebe oblékly. Oběma kouskům to spolu musí slušet. Jak tento ne úplně snadný trend zvládnout v praxi, vám ukáže stylistka Veronika. Oblečení si vyzkoušela rodačka z Hodonína Nikola.

Šelmy, květiny a puntíky

Top, který svým střihem připomíná pončo, zdobí rovnou dva různé motivy – šelmy a tropické květiny. Výrazným prvkem jsou i třásně, další kousek proto vybírejte opatrně. Džínové kraťasy s drobnými puntíky působí jemně a celek příjemně doplní, aniž by ho převálcovaly.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kraťasy (Camaieu, 699 Kč), top (H&M, info o ceně v obchodě), brýle (H&M, 399 Kč), boty (Mixer, 880 Kč), náhrdelník (Ann Christine, 249 Kč), náušnice (Gate, 48 Kč)Foto: Marie Bartošová

Trendové proužky

Opakování je matkou moudrosti, takže ještě jednou :-). Proužky budou jedním z největších trendů jara. Nikol jsme oblékli do šatů, které kombinují horizontální a vertikální proužky, přes ně jsme přehodili lehkou bundičku s květinami, připomínající asijské motivy (správně, další velký trend). Černobílé šaty zkrátka unesou i nápadnější potisk.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mango, 799 Kč), bunda (Zara, 2499 Kč), náhrdelníky (křížek – F&F, 169 Kč, lososový – Ann Christine, 219 Kč), boty (Guess by Marciano, 3650 Kč)Foto: Marie Bartošová

Geometrie

Kombinaci různých geometrických prvků nám na jaře předvedli už samotní návrháři. My jsme sáhli po variantě puntíky + proužky. Pokud s mixováním potisků začínáte, klidně zůstaňte u podobného spektra barev nebo využijte toho nejsnazšího triku, a zůstaňte u černobílé varianty.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (New Yorker, 749 Kč), halenka (pietro filipi, 2990 Kč), boty (Mixer, 890 Kč), náhrdelník (F&F, 229 Kč), kabelka (Camaieu, 889 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pro zkušené

Chcete-li si potisků opravdu užít, vyzkoušejte si je na kompletu. Jestli půjde o kalhotový kostým, šortky/sukni a sako, necháme na vás. Jdete do toho naplno? Pak si klidně oblékněte ještě vzorovaný top.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (Tally Weijl, 529 Kč), kalhoty (H&M, 249 Kč), sako (H&M, 899 Kč), náhrdelník (stylistky vlastní), kabelka (Guess by Marciano, 9350 Kč)Foto: Marie Bartošová

Květiny + květiny

Snadno se vám budou míchat potisky, které mají nějaké společný prvek. Dlouhé květované šaty můžete zkamarádit s lehkou bundičkou, zdobenou květy rozpitými. Samozřejmě to ale nebude fungovat se všemi odstíny a potisky. Pozor na příliš zběsilé barvy a mixování různě laděných potisků.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty s páskem (pietro filipi, 4990 Kč), náhrdelník (F&F, 169 Kč/kus), kabelka (Mixer, 650 Kč), bunda (Ann Christine, 619 Kč)Foto: Marie Bartošová

Chcete se stát hvězdou našich módních článků? Máte možnost! Stačí napsat na e-mail jana@prozeny.cz. Nezapomeňte připojit vaše aktuální fotografie a kontakt!

Styling: Veronika Kavková, supervize Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylu)

Vizáž: Aneta Nováková (SURFACE, profesionální škola líčení)

Produkce: Kateřina Pechová

Děkujeme vintage Design Hotelu Sax (Jánský vršek 328/3, Praha 1 – Malá Strana) za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám