Hlavní obsah

Módní březen: Nakoukněte do jarních kolekcí!

Foto: Jakub Jurdič

V březnu byste si měly dát první seznamovačku s jarními trendyFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí měsíc v roce se ponese ve znamení obrovských módních změn. Na řadu totiž přicházejí dlouho očekávané jarní kolekce. Se kterými trendy byste se měly v březnu důvěrně seznámit?

Článek

Není proč otálet. V obchodech už konečně zavládlo jaro, a vy se tak můžete začít zásobovat krásnými šaty, sukněmi ale třeba i kalhotovými kostýmy. Březnovou inspiraci si pro vás připravila stylistka Ivana.

Pruhy a proužky

Tenoučké i široké, vodorovné nebo svislé, černé i barevné – na konkrétní formě nezáleží. Proužky se budou nosit ve všech podobách. Jakmile si ty na těle modelky prohlédnete, zaměřte se také na horní část šatů a boty. V kurzu budou odhalená ramena a semiš, ze kterého jsou vyrobené sandálky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Topshop, 2999 Kč), semišové boty (H&M, 1999 Kč), kožená kabelka (H&M, 1999 Kč), prsten (H&M, 299 Kč/2 kusy)Foto: Jakub Jurdič

Vzpomínka na sedmdesátky

V obchodech natrefíte také na kousky, při kterých vám probleskne hlavou „tohle už jsem někde viděla“. Zásadním trendem sezony totiž budou sedmdesátá léta. Pokud se vám nechce oblékat přímo do zvonáčů, inspirujte se novodobou alternativou, kterou poskládala stylistka Ivana.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (H&M, 599 Kč), košile (Lindex, 899 Kč), top s hadím potiskem (H&M Studio, 1499 Kč), kožené boty (Aldo, 1999 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč), prsteny (H&M, 249 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Malé bílé jako základ

Návrháři ani tentokrát neopomněli bílou barvu. Nosit ji můžete nejen na šatech, ale samozřejmě i na kalhotách, sukních nebo topech. Pustit se doporučujeme i do kompletně bílých outfitů.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Topshop, 3299 Kč), kabátek (Topshop, 1499 Kč), boty (H&M, 1499 Kč), kabelka (Lindex, 899 Kč), ponožky (Lindex, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Barva v uvozovkách

Když budeme přesní, černá jako taková není barva. Přesto na ni nedá dopustit nejen většina žen, ale i návrhářů. Ti ji propašovali i do svých kolekcí, takže její nošení během jara máte posvěcené na těch nejvyšších místech. Náš tip? Pohrajte si s transparentními materiály.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (The Item, 8550 Kč), čelenka (H&M, 349 Kč), kožené boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zářivá žlutá

Coby třetí barvu vám naservírujeme něco výraznějšího – žlutou. Pokud se nebojíte nápadných barev, směle do ní. Nosit ji můžete například ve formě kalhotového kostýmu. V kombinaci se síťovinovým topem a hadími slip-ony vypadá stylověji než kdy jindy.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sako (Mohito, 1299 Kč), kalhoty (Mohito, 999 Kč), top (H&M, 599 Kč), boty (Topshop, 1099 Kč), prsteny (H&M, 249 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Šaty, kabát a svetr. Který kousek by se hodil do vašeho šatníku?Foto: archiv firem

Velkolepé květiny

Květinové potisky se dají uchopit velmi odlišnými způsoby. Pokud vám pojmy, jako je něžnost nebo jemnost, nic neříkají, vrhněte se do varianty s tmavším podkladem. Extrémně široká sukně má říz, stejně jako její svršky a doplňky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (H&M, 599 Kč), sukně (The Item,3850 Kč), sako (Topshop, 1999 Kč), náhrdelník (H&M, 399 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Květinové potisky budou opět v kurzu. Skvěle vypadají na šatech i bomber bunděFoto: archiv firem

Kovové odlesky

Módní story uzavřeme kovem. Stříbrné šortky stylistka zkombinovala s mikinou a pastelovým kabátem, z bot zvolila modré lodičky (ta barva!). Samozřejmě nemusíte zůstat jen u stříbra, zkoušet můžete v podstatě všechny metalické odlesky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šortky (The Item, 850 Kč), mikina (Yasuko Naga, 3850 Kč), náhrdelník (Topshop, 499 Kč), kabát (H&M, 1799 Kč), boty (Aldo, 2599 Kč), psaníčko (Mohito, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Bez čeho si neumíte představit módní březen vy? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám