Hlavní obsah

Módní inspirace: To nej z dílny českých návrhářů!

Foto: Jakub Jurdič

Jsou talentovaní a jsou naši! Seznamte se s pěticí návrhářů a jejich dechberoucí tvorbouFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Některá jména budete znát, jiná dost možná uslyšíte poprvé. V dnešní módní story jsme zmapovali tvorbu návrhářů, o kterých můžeme hrdě říct, že jsou naši! Nahlédnete s námi do jejich kolekcí?

Článek

Při tvorbě tohoto článku jsme zabrousili do vod českých a ve dvou případech také slovenských návrhářů, kteří nicméně působí i u nás. Tím, že jde o tvorbu módních designerů, jsou ceny jednotlivých kusů samozřejmě vyšší.

Pokud se ale rozhodnete do některého z nich zainvestovat, věříme, že nebudete litovat. Následující řádky ovšem nemají sloužit jen jako nákupní tipy. Chtěli bychom vám jednoduše více přiblížit módu našich návrhářů a dokázat, že i jejich kolekce stojí za pozornost a inspiraci.

Layko a vylepšený trenčkot

Pokud jste o značce Layko a původem slovenské návrhářce, žijící u nás, Lay Sedlákové ještě neslyšely, je nejvyšší čas se seznámit. Způsob, jakým si hraje s nevšedními materiály, je totiž unikátní. Ještě zajímavější je, že je podává v nositelné formě. Typickou ukázkou a kouskem, o kterém se nám bude ještě dlouho zdát, je kabát na způsob trenčkotu z kolekce The Moment of Strenght.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (Layko, Czech Labels & Friends, 17 900 Kč), náušnice (Zorya, 4900 Kč), psaníčko (Elega, Czech Labels & Friends, info o ceně v butiku), boty (DKNY, 5630 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Stylové psaníčko dotáhne outfit k dokonalosti. Vyberete si?Foto: archiv firem

Vrstvení ve stylu Odivi

Pečlivě sledovat doporučujeme i značku Odivi a návrhářku Ivu Burkertovou. Právě Odivi nabízí jednu z nejvyváženějších cest mezi pohodlím a stylem. Kolekce bývají plné příjemných materiálů (šaty pod kabátkem jsou měkoučké mikinové, přes ně má modelka top z umělé kožešiny) a celkově modelů, které se velmi snadno nosí. Výjimkou nejsou ani na první pohled jednoduché kusy, které ale mají to „něco“ navíc. Mimochodem – čekaly jste, že bude ledvinka někdy vypadat tak skvěle?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Odivi, Czech Labels & Friends, 3990 Kč), top z umělé kožešiny (Odivi, 4900 Kč), kabát (Odivi, 7990 Kč), ledvinka (Odivi, 3990 Kč), boty (Melissa, 4990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Lehký přístup Jakuba Polanky

Chytré střihy, které na těle až neuvěřitelně dobře fungují, jsou typické pro jednoho z nejopěvovanějších návrhářů současnosti – Jakuba Polanku. Pokud milujete nenucenou, minimalistickou módu s rafinovanými detaily, musíte milovat i Jakuba. Šaty z jeho kolekce jsou ležérně pojaté a velmi komfortní.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Jakub Polanka, La Gallery Novesta, 6800 Kč), kšiltovka (Jakub Polanka, 2500 Kč), holínky (Novesta, 1890 Kč), návleky na ruce (DKNY, 2630 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Výrazné prsteny nevycházejí z módy. Který se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Mistryně střihu Hana Zárubová

Se siluetami a řasením si často hraje známá návrhářka Hana Zárubová. Přestože dává přednost základním barvám a jednoduchosti, její modely jsou všechno, jen ne nudné. Naším oblíbeným kouskem je variabilní vesta s velkým límcem, který jsme doplnili nadčasovou černou sukní a basic trikem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: vesta (Hana Zárubová, La Gallery Novesta, 9900 Kč), triko (Hana Zárubová, 3290 Kč), sukně (Hana Zárubová, 5600 Kč), prsteny (H&M, 299 Kč/sada)Foto: Jakub Jurdič

Barvy v podání Mira Sabo

Výrazných odstínů se naopak nebojí slovenský návrhář Miro Sabo. Jeho kolekce jsou nepřehlédnutelné a zdaleka to není jen kvůli barvám. Miro se nevyhýbá nápadným, objemnějším siluetám a ani lesklým látkám. Zářným příkladem je fuchsiový kabát, který má trochu „přifouknuté“ rukávy.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Miro Sabo, Czech Labels & Friends, 8900 Kč), kabát (Miro Sabo, 11 900 Kč), boty (Melissa, 3190 Kč), čepice (Kreibich, Czech Labels & Friends, info o ceně v butiku)Foto: Jakub Jurdič

Sledujete módu českých, případně i slovenských návrhářů? Kdo z nich vás baví nejvíce? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám