Hlavní obsah

Boty na jaro 2012: Těšte se na květinové potisky a klínky!

Foto: Thinkstock

Barvy, rozmanitost a květiny budou zdobit vaši obuv na jařeFoto: Thinkstock

Reklama

Rozmanitost plná barev, hravost, dandy styl i květinová romantika. Tak by se daly charakterizovat prvky, na jejichž vlně se ponesou nové módní trendy v jarní obuvi. A pokud chcete být in nebo se jen tak prozatím inspirovat, podívejte se na naši ochutnávku prvních modelů, které právě přichází do prodeje.

Článek

Zatímco nyní vaše nožky zahřívají pravděpodobně ještě zateplené kozačky či válenky s kožíškem, regály v obchodech se začínají pomalu ale jistě uvolňovat pro první várku jarních trendů. A my vám s jistotou můžeme prozradit, že už teď se máte na co těšit. Vybírat můžete z jemných přírodních odstínů, zemitých tónů, ale i pestré škály překypující zářivými barvami a potisky.

Vykročte v polovysokých kozačkách

S prvními jarními dny, kdy se začne oteplovat, přichází čas na odlehčenou obuv, která bude stále ještě uzavřená. Ideální variantou na přechod ze zimy jsou tak kotníkové šněrovací boty ve vojenském stylu nebo polovysoké kozačky s různými perforacemi. Zapomeňte však na černou klasiku, která se hodně nosí právě v zimě, a vyměňte ji za pudrové a tělové odstíny či jemné tóny hnědé.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1799 Kč, Deichmann 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 2399 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 2199 Kč, Baťa 1599 KčFoto: archiv firem

Pokračujte v dandy stylu

Mužské prvky už nejsou v dámské garderobě nic neobvyklého a příliš nového, a tak jarní kolekce navazují na předchozí trend. Dominovat mu budou nízké polobotky v pánském stylu, zdobené prošíváním, šněrováním i přezkami. Objeví se také lakované či dvoubarevné varianty v retro stylu, které se hodí nejen ke kalhotám, ale i k sukni a šatům. Pokud jste se jich dosud obávaly, je na čase jim přijít na chuť.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Baťa 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2799 Kč, Pull and Bear 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Tamaris 1699 Kč, 1599 KčFoto: archiv firmy

Zkuste módní dřeváky

Pokud jste si již dříve zamilovaly otevřené botky na způsob robustnějších dřeváků, nepřijdete zkrátka ani tuto sezonu. Jejich široké podpatky, platformy a kvalitní materiál jsou zárukou pohodlí a zároveň jisté elegance. Moderní dřeváky jsou také ideální variantou pro dámy, které se nechtějí vzdát podpatků, ale na jehlách by celý den rozhodně nevydržely.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): U.S. Polo Assn. 2399 Kč, Mango 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 1699 Kč, U.S. Polo Assn. 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1899 Kč, U.S. Polo Assn. 1999 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Váháte, které podpatky budou pro vás na jaro vhodné? Ujasněte si svou představu v našem článku, kde vám přinášíme velký přehled typů podpatků.

Pohodlně na klínku

Hitem jara se letos stávají zejména otevřené boty a páskové sandály na klínku z přírodních materiálů. Skvěle se doplňují s květinovými a ovocnými potisky na svrchní textilii, a tvoří tak dohromady velmi ženské modely. V nich budete působit opravdu něžně a romanticky. A kam v takových výrazných botkách vyrazit? Na jaře a v létě v podstatě kamkoli. Oživí outfit s obyčejnými džínami, ale dodají šmrnc i jednoduchým šatům, sukním a denimovým kraťasům.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, Deichmann 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Oživte botník barvami

S jarem přichází po zimě většinou i dobrá nálada a chuť vyměnit temnější barvy za veselé a zářivější odstíny. Proto se v nových kolekcích obchodů s obuví setkáte hodně se žlutými, tyrkysovými, červenými, korálovými či fialovými modely. A nemusíte se bát, že byste k nim musely hned shánět tutéž kabelku. Už dávno tohle pravidlo neplatí. Tak se odvažte, a nebojte se kombinovat i zdánlivě nemožné.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 1299 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 1399 Kč, Deichmann 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 699 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Inspiraci, jak sladit boty s kabelkou, najdete v našich předchozích článcích: Nejkrásnější kombinace bot a kabelek!a Outfity s doplňky i bez nich: Vidíte ten rozdíl?.

Když to nejde s podpatky

Klasikou mezi jarní obuví jsou každoročně pohodlné baleríny. Volí je zejména ženy, které neholdují podpatkům nebo je nemohou ze zdravotních důvodů nosit. Pozor ale na podrážku, ta dokáže být u těchto bot občas zrádná a může se vám stát, že pak s tenkou podešví ucítíte na ulici každý kamínek. A jaké balerínky si letos pořídit, abyste byly in? Zaměřte se na detail. Prim budou hrát háčkované a pletené materiály, retro styl 50. let i oblíbené květinové motivy.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 449 Kč, Tamaris 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 799 Kč, Deichmann 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 1099 Kč, Pull and Bear 1299 KčFoto: archiv firem

Také se už těšíte na jaro jako my? Prozradíte nám, ve kterých botách vyrazíte?

Reklama

Načítám