Hlavní obsah

Módní rodeo: Zatočte se stereotypem a vsaďte na originalitu

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda ovlivněná horkokrevným Španělskem i doplňky evokující části převleků hrdinů z Divokého západu – to jsou prvky, které se letos promítají do běžných kolekcí. Vyrazte s námi na divokou jízdu světem trendů, popusťe uzdu vaší fantazie a vrhněte se do říše neomezených možností.

Článek

Volánky, šněrování, výrazné kovové spony, klobouky a stylové šátky zapletené do vlasů jsou sice drobné detaily, ale právě tyto maličkosti dokážou vytvořit originální celek. Však posuďte samy.

Černobílá inspirace

I obyčejná bílá košile, kterou má v šatníku snad každá žena, se může rázem proměnit v jedinečný kousek s nápadem. Stačí když ji ovážete černou pentlí. Černé sako s širokým páskem pak vykouzlí krásnou siluetu a sukně ve zkrácené délce upozorní na boty v kovbojském duchu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: košile (Zara, 599 Kč); stuha (galanterie, asi 6 Kč za metr); sako (Zara, 1299 kč); pásek (Tally Weijl, 299 Kč); kabelka (Reserved, 899 Kč); sukně (Reserved, 999 Kč); boty (Zara, 599 Kč) Foto: Eva Malúšová

Rozevláté volánky  

Kanýry se letos nosí snad opravdu na všem. Troufnete si i na tyto extravagantní, které zdobí celý top? Pokud je vaše odpověď ano, nezapomeňte je zkombinovat s upnutými kalhotami nebo šortkami. Volné nohavice a široké sukně by v této kombinaci nelichotily žádné postavě.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šátek (Bershka, 199 Kč); halenka (H&M, 899 Kč); šortky (Reserved, 599 Kč); ledvinka (Mohito, 449 Kč); boty (Pull & Bear, 899 Kč) Foto: Eva Malúšová

Elegantní krok 

Westernová košile s nýty nepatří jen do šatníku pravého kovboje. Vypadá totiž skvěle s elegantní sukní a botami na vysokém podpatku. Puntíkatý šátek je už dokonalou tečkou na závěr. Mimochodem tyto vlasové doplňky, využijete rovněž v gypsy stylu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: gumička s šátkem (Reserved, 199 Kč za 2 ks); košile (second hand, 250 Kč); náramky (Mango, 599 Kč za set); kabelka (Mohito, 599 Kč); sukně (Reserved, 899 Kč); boty (Pull & Bear, 899 Kč)Foto: Eva Malúšová

Růžový komplet  

V obchodech poslední dobou také často narazíte na komplety ušité ze stejné látky. Jejich nespornou výhodou je, že nemusíte vymýšlet, jaký kousek oblečení do outfitu ještě přihodit. O to více jsou však důležité doplňky. Boty, kabelka a pásek ve stejné barvě fungují skvěle.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: klobouk (H&M, 299 Kč); choker (Bershka, 199 Kč za set); top (Reserved, 499 Kč); sako (Reserved, 999 Kč); pásek (Zara, 699 Kč); kabelka (Bershka, 549 Kč); kalhoty (Reserved, 699 Kč); boty (Zara, 1599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Kouzlo venkova

Romantický vzhled bílých šatů vyšívaných madeirou odlehčíte tmavými westernovými prvky. Navrstvené pásky se stříbrnou sponou a nízké kozačky doplňte třeba kloboukem s černou stuhou, ale fantazii se meze nekladou!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: klobouk (Zara, 599 Kč); košile (second hand, 350 Kč); šaty (Zara, 1299 Kč); pásek široký (Gate, 168 Kč); pásek tenký (Reserved, 249 Kč); kabelka (Zara, 999 Kč); boty (Zara, 599 Kč) Foto: Eva Malúšová

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Eva Malúšová
  • Modelka - Adéla Pohunková (Czechoslovak Models)
  • Styling - Renáta Čermáková
  • Vizáž - Petra Soukupová

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Statku Záhořany, Přestavlky u Čerčan, Čistec 14 a speciální dík patří také ošetřovatelce koní Anetě Jindřichové za styling a supervizi všech čtyřnohých modelek i modelů.

Reklama

Načítám