Hlavní obsah

Módní rychlovky: Díky těmto kouskům se obléknete za tři minuty!

Foto: Profimedia

Trenčkot, bílá košile, džíny i jednoduché tričko aneb Poradíme vám, co byste měly mít v šatníku i vyFoto: Profimedia

Reklama

Stejně jako když stavíte dům, i vašemu šatníku musíte dát pevný a dobře padnoucí základ. Díky tomu vám bude sloužit dlouhá léta a vy se tak (občas) vyhnete ranní otázce: co si dnes vezmu na sebe?

Článek

V módě je pár zaručených věcí a kombinací, které nikdy neomrzí a nikdy nebudou out. Jsou to kousky, které stojí za to vlastnit, investovat do nich a hýčkat si je nejednu sezonu. Toto oblečení vnímejte jako základ. Takový, od kterého se můžete kdykoli „odpíchnout“ a obléknout se i ve dnech, kdy vám není do zpěvu, vstaly jste levou nohou, zaspaly jste nebo zkrátka nemáte náladu na zdlouhavé přemýšlení. Jsou to kousky, díky nimž opustíte šatnu za pouhé tři krátké minuty.

Kabát s dlouhou historií

Věděly jste, že historie tohoto původně vojenského kabátu sahá až do 19. století? Trenčkot byl původně ryze praktickou záležitostí, která posloužila mužům v zákopu a chránila je proti promoknutí. A stačilo málo a stala se z něj módní stálice, s níž uděláte tolik parády.

Své o tom ví i stylistka Veronika Králová: „Tento dvouřadý kabát vám skvěle poslouží jak ve vašem byznys šatníku, tak i jako kousek na každodenní nošení. S boyfriend džínami a bílým trikem vypadá dokonale. A pro odvážné doporučuji nosit trenčkot jako šaty.“

Foto: Archiv firem

Kabát, který sluší každé ženě. Na foto (zleva): Zara, 2299 Kč, ASOS, 1430 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Trenčkot unosíte od jara až do podzimu. Na foto (zleva): H&M, 1299 Kč, ASOS, 1830 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Tenhle kabát je prostě nadčasová klasika. Na foto (zleva): Mango 1499 Kč, Lindex 1100 KčFoto: Archiv firem

Košile, triko, svetr

O bílé košili snad ani nemusí být řeč. Ta by měla být součástí šatníku každé ženy. Podmínkou je kvalitní bavlna, perfektně padnoucí střih a dlouhý rukáv.

Stejně tak vsaďte i na pár triček z materiálu, jako je například len. Na jaké barvy se zaměřit? Bílá, černá a černobílý proužek. Nic víc ke štěstí potřebovat nebudete.

A nakonec je tu svetr. Doporučujeme investovat do kašmíru, který si jednoduše zamilujete pro jeho vlastnosti (hřeje, nepropouští pachy, neštípe, je antiseptický a mnoho dalšího).

Kombinace šedého svetru a bílé košile nezklame. Jednoduché, ideální do byznys prostředí, klasika, která s těmi správnými doplňky umí dělat kouzla.

„Šedý svetr by měl být trochu volnější, aby se košile pod ním moc neboulila. Klidně ji nechte ledabyle vykukovat z pod dolního okraje. Přidejte perly, červenou rtěnku nebo třeba béžový trenčkot. A to, zda celý outfit doladíte o černé pukové kalhoty, pouzdrovku nebo otrhané džíny, je zcela na vás. Fungovat to bude ještě pěkných pár let...,“ říká Veronika Králová.

Foto: Archiv firem

Bílá košile je základ šatníku. Na foto (zleva): Lindex, 899 Kč, Answear, 669 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Košili unosíte na mnoho zábavných způsobů. Na foto (zleva): Mohito, 229 Kč, Answear, 469 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Triko s krátkým rukávem se skvěle kombinuje. Na foto (zleva): Reserved, 349 Kč, ASOS, 305 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Basic trička kombinujte s kalhotami, sukněmi i s šortkami. Na foto (zleva): Zara, 199 Kč, Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Svetr klasického střihu vám v šatníku nesmí chybět. Na foto (zleva): Bershka 349, Kč, Vila 529 KčFoto: Archiv firem

Denim a puky

Najít ty správné džíny, takové, které vám budou dokonale sednout, budou lichotit vaší postavě, a navíc se do nich zamilujete na první pohled, může trvat pěkných pár let. Až na takové narazíte, věřte, že to poznáte. Malá rada od nás: zaměřte se na denim bez šisování, děr a jiných příkras.

Černé kalhoty pánského stylu s pukem užijete i v případě, že si příliš na byznys módu nepotrpíte. Situace, jako jsou zkoušky ve škole, divadlo nebo třeba večeře s přáteli, jsou pro ně jako stvořené. A navíc, zkuste si k nim někdy místo lodiček vzít bílé tenisky, uvidíte, že budete mile překvapeny.

Foto: Archiv firem

Bez skvělých džín se neobejde žádná žena. Na foto (zleva): Levi's, 2699 Kč, ASOS, 1334 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Nebojte se neotřelých kombinací. Na foto (zleva): Mango, 499 Kč, Answear, 469 KčFoto: Archiv firem

A bez jakých módních kousků se neobejdete vy?

Reklama

Načítám