Hlavní obsah

Módní SOS: Hanka zhubla, širší stehna zůstala. Jak ji oblékla stylistka?

Foto: Nikola Šrajerová

Černá sukně pod kolena? Na to je Hanky škoda! Podívejte, co jsme pro ni vybraliFoto: Nikola Šrajerová

Reklama

Spousta žen pronáší větu „nemám co na sebe“ nad napěchovanou skříní. Šatník naší čtenářky ale opravdu zeje prázdnotou. Hanka zhubla dvacet šest kilo a potřebuje poradit, co její nové postavě sluší.

Článek

Hanka si za poslední rok a půl pěkně mákla. S jinými tvary ale přišlo módní dilema: „Když chodím po obchodech, nemůžu si nic vybrat. Nemám představu o tom, co by mi slušelo, a můj šatník zeje prázdnotou,“ prozradila nám čtenářka s tím, že její jedinou záchranou na léto je černá sukně pod kolena, kterou nosila před osmi lety. A devětadvacetiletá Hanka si může dovolit mnohem víc!

Díky své snaze se dostala na konfekční velikost 40, kvůli velkým prsům ale občas bojuje s horními díly. Za problematickou partii by se dala označit silnější stehna a kolena, která Hanka nerada ukazuje. Oproti tomu má ale krásně útlý pas a bezproblémové bříško, z čehož je potřeba těžit.

Foto: Archiv čtenářky

Hanka potřebuje nutně obnovit šatník. Poté, co shodila dvacet šest kilo, jí je všechno oblečení velké. Na fotce je v civilu v oblíbených legínáchFoto: Archiv čtenářky

Důraz na pas

Zakamuflovat nedostatky, vyzdvihnout pas a podtrhnout ženskou siluetu. To vše zvládne sukně do pasu v délce ke kolenům. Sněhově bílá varianta ladí téměř s každým vrškem. Pokud chcete, aby celek působil mladistvě a svěže, vyměňte halenku za klasické triko, které výsledný dojem odlehčí. Vzhledem k délce sukně a čtenářčiným sto šedesáti třem centimetrům se vyplatí obout podpatky.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: sukně (F&F, 899 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), náhrdelník (Marks & Spencer, 549 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), psaníčko (Baťa, 1099 Kč), náramek (New Yorker, 109 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Nedáte dopustit na sukně do pasu? Vyberte si z kostiček, květinových potisků nebo pastelových barev!Foto: archiv firem

Chytré proužky

Lehký materiál, vertikální proužky a zavinovací střih - top je velmi lichotivý a svědčí i většímu poprsí. Problém dělá Hance výběr kalhot. Jestliže máte obdobnou postavu, vyzkoušejte stejně jako ona model do pasu s rovným střihem a nohavicemi, které nejsou zbytečně upnuté, ale ani volné.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 749 Kč), top (New Yorker, 349 Kč), boty (Humanic, 2799 Kč), náhrdelník (Topshop, 599 Kč), prsteny (Aldo, 299 Kč/set), psaníčko (Marks & Spencer, 999 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Módní „pouzdrovka“

Ani se silnějšími stehny si nemusíte odpírat úzké pouzdrové sukně. Pakliže tedy nepočítáte bříško mezi své kritické partie. Dámám s postavou typu jablka totiž „pouzdrovky“ nesvědčí. Pastelově modrou sukni stylistka doladila jednoduchým topem, celek můžete rozzářit barevným náhrdelníkem.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: top (F&F, 399 Kč), sukně (F&F, 249 Kč), náhrdelník (Topshop, 725 Kč), boty (Baťa, 2199 Kč), náramky (Aldo, 399 Kč/set)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Dáváte přednost pouzdrovým střihům? A co říkáte na tuto trojici?Foto: archiv firem

Květinové motivy

Máte za to, že si potištěné kalhoty mohou dovolit jen ženy s nohama jako párátka? Vyvedeme vás z omylu. Se správným střihem si je můžete obléknout i v případě, že nemáte dokonalé proporce. S topem ale nakládejte opatrně, do kalhot ho zastrčte jen v případě, že nemáte problémy s větším (nikoli jen povoleným – to projde :-) ) bříškem.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: top (Van Graaf, 799 Kč), kalhoty (Marks & Spencer, 2699 Kč), boty (Topshop, 2299 Kč), náhrdelník (F&F, 169 Kč), prsteny (New Yorker, 109 Kč), náušnice (New Yorker, 109 Kč/ set 3 párů)Foto: Nikola Šrajerová

Trendy neon

Lákají vás zářivé odstíny? Směle do nich. I tentokrát jsme pro Hanku vybrali délku ke kolenům, při zemi se držíme i s výstřihy. Odvážný je oproti tomu odstín šatů, jejich projmutí decentně upozorňuje na štíhlý pas. Náš tip? Nebojte se barev a klidně zvolte výrazný doplněk. Například v oranžové nebo tyrkysové.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 4399 Kč), kabelka (Topshop, info o ceně v obchodě), boty (Humanic, 499 Kč), náušnice (Topshop, 399 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Chcete si i vy nechat poradit s šatníkem a stát se hvězdou našeho módního článku? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám