Hlavní obsah

Moje svatba snů: Pohádkové líčení pro nevěstu

Foto: www.thinkstock.com

Svatební líčení zvládnete samaFoto: www.thinkstock.com

Reklama

Jak se nalíčit v tak důležitý den? Zvládnete to samy, nebo je lepší svěřit se do rukou odborníka? Co vám bude slušet, pokud máte tmavé, či naopak světlé vlasy? Na všechny tyto otázky máme odpověď!

Článek

Většinou nosíte své oblíbené barvy, o kterých si myslíte, že vám sluší. Někdy jsou tyto představy odvozeny od vašich pocitů a někdy z doporučení lidí, kterým důvěřujete. Tento výběr barev se promítá i do způsobu vašeho líčení. Samozřejmě je otázkou, zda je vaše volba správná. Proto, než si jako nastávající nevěsta pozvete na návštěvu vizážistku (nebo kamarádku, která dokáže pěkně líčit), bylo by dobré získat základní přehled o tom, co se k vám nejlépe hodí a jak barevnost líčení správně sladit, aby výsledek byl podle vašeho očekávání skvělý. Pamatujte si, že krásná žena je jen ta, která se i krásně cítí. Jakýkoli nesoulad vašich pocitů s výsledným nalíčením vždy způsobí nepřirozenost, jež vám na půvabu nepřidá.

Pozor na efekt voskové figuríny!

Prvním krokem k dokonalému svatebnímu líčení je výběr vhodného a správně barevného make-upu. Samozřejmě nesmíte zapomenout ani na podkladový krém, který by měl být volen s ohledem na typ pleti a druh použitého make-upu.

„Svatební líčení je vždy o romantice a jedinečnosti okamžiku. Proto barevnost líčení, a tak i výběr barvy make-upu, by měl odrážet jemnost a panenskou čistotu,“ vysvětluje vizážista Petr Procházka. „Vybírejte barevné odstíny světlejší, ale stále takové, aby se spojily s barevností vaší pleti a nepůsobily jako maska. Orientujte se na typ make-upu s vyšší odolností k otěru, který zajistí delší trvanlivost nalíčení. V žádném případě nenanášejte velké vrstvy, které způsobí naprostou nepřirozenost, a ve většině případů pak nevěsta vypadá jako vosková figurína, která spolu s časem stráveným s tímto make-upem extrémně rychle stárne. Je to proto, že velké vrstvy se shlukují v místech mimických vrásek, které je extrémně zviditelní, a pleti opticky přidá na letech.“

Zvýrazňujte pouze jednu partii

U svatebního líčení, ostatně jako u každého jiného líčení, platí pravidlo pouze jedné výrazné partie. Nikdy nesmíte výrazně nalíčit jak rty, tak oči. Romantické líčení jasně nahrává jemným, ale smyslným rtům. Toho dosáhnete použitím barevného lesku místo rtěnky a správným použitím konturovací tužky, jejíž barevnost odpovídá barvě lesku. „Použití barevného lesku v jemných pastelových odstínech má i praktickou výhodu ve chvíli, kdy nevěsta přijímá po obřadu gratulace a oplácí je jemnými polibky. Lesk zanechává na tvářích a rtech gratulantů podstatně menší stopy a nevěsta slíbanou část lesku velice snadno a rychle doplní před společným focením,“ radí vizážista Petr Procházka.

Líčení očí pro svatební make-up také podřizujte něžnosti, avšak můžete zde použít kontrast jemné černé linky a černých řas s pastelovými barvami očních stínů.

Závěrečné dotažení líčení zvýrazněním lící musí být v souladu s nalíčením, a tak se vyvarujte přílišného kontrastu barvy tvářenky s make-upem.Volte spíše jemnější odstíny a střídmější rozsah nanesení.

Světlovlásky se světlou pletí

Ideálním základem pro „bledulky“ bude make-up béžové nebo světle pískové barvy, který můžeme kvůli zdravějšímu vzhledu pleti kombinovat s barvou líčka v růžových tónech. Při výběru očních stínů klidně seberte odvahu a vyberte pastelové barvičky. Narůžovělá, olivová, vínová, fialová, šedá, stříbrná, modrá či aktuálně moderní zelená barva – z toho všeho lze vybírat. Když budete chtít vypadat lehce dramaticky, upřednostněte chladné barvy. Vždy však mějte na paměti, že čím tmavší stín vyberete, tím méně a s citem jej nanášejte. Na rtech nejlépe vynikne růžová rtěnka překrytá leskem na rty. Pamatujte ale na druhé pravidlo. Jestli jste blondýnka, černá oční linka není pro vás to pravé. I pro ty nejextravagantnější nevěsty bude lepším řešením tmavě šedá barva, která nepůsobí tak křiklavě. Barva řasenky naopak může být i černá, protože právě ta vám zvýrazní a opticky prodlouží řasy a vyvolá efekt romantického pohledu.

Rusovlásky

Zrzky vypadají opravdu perfektně, když jsou nalíčené teplými podzimními odstíny líčidel. Kontury obličeje zvýrazníme jemně meruňkovou tvářenkou a na obrys rtů klidně něco výraznějšího. Nejlépe vám půjdou cihlové, béžové a oranžové odstíny. Efektně vypadá i růžová barva, ale jedině s očními stíny podobných tónů.

Blondýnky a hnědovlásky s olivovou pletí

Olivová pleť je střed mezi tmavou a světlou pletí, a proto si vyžaduje o něco tmavší podklad. Skvělou volbou jsou zlatavé odstíny make-upu a tmavší růžové (případně hnědé nebo meruňkové) odstíny barvy na líce. Světle růžové by na vašich líčkách s největší pravděpodobností úplně zanikly. Na víčka jsou nejvhodnější teplé barvy jako zlatá, broskvová, oranžová nebo nahnědlá. Velmi zajímavě vypadá fialová či dokonce červená, která se hodí pro extravagantnější ženy. Rty ozdobte jemně červeným nebo oranžovým leskem, nebo je nechte v přirozené barvě a pouze překryjte bezbarvým leskem. To už záleží na zvolených očních stínech. Ty volte s ohledem na velikost očí a vždy se snažte držet v úrovni přirozené velikosti očí. To znamená, že výrazné přesahování stínů mimo očnicové oblouky je spíše na škodu než výhodou.

Exotické tmavovlásky

Zde platí více než jinde, že líčení by mělo být plně podřízeno zjemnění a romantice svatebního dne. Jelikož u tmavších typů je velice těžké, a někdy až nepřirozené, dosáhnout světlosti pleti odpovídající představě křehké a něžné krásky, můžeme si pomoci lehce bronzovým nádechem make-upu, který zabezpečí dostatečné zjemnění tváře v kontrastu k tmavým vlasům. Oční stíny pak můžeme volit do zlatých odstínů nebo zůstat u klasiky a vybrat vhodný růžový až červený odstín. Pro linku použijeme raději tmavě šedou kajalovou tužku než tvrdou černou linku. Důležité je správně rozpracovat přechody barev do kouřového efektu a vhodně zvolit barevnost rtů. Zde můžeme vybírat od přirozené barevnosti rtů až po jasnější odstíny červené. Pozor však na pastelově béžové a světle růžové lesky na rty. V kontrastu s celkově výraznějším typem tváře mohou působit nepřirozeně až uměle.

Svatební přípravy jsou příležitostí k experimentům. Jistě se vám podaří husarský kousek a budete těmi nejkrásnějšími nevěstami, jakými jste vždy chtěly být. Uznejte, že něco takového je pro „svatebně“ unavené ženy hotovým balzámem na duši.

Reklama

Související témata:

Načítám