Hlavní obsah

Můj milý má radši marihuanu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Petr miloval svoji droguFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zuzka má přítele. Je milý, hodný, přívětivý, má však jednu chybu. Rád a často si dá marihuanu. Bez ní prostě nefunguje. A tak Zuzka nikdy neví, když říká, miluji tě, koho tím myslí. Jaké je žití s přítelovou milenkou zvanou konopí?

Článek

Všude samá "marjánka"

Zuzka doufala, že Petra věčné pokuřování jointů přejde. Ale mýlila se. Toho ani nenapadlo opustit svou milou drogu. A tak společné chvíle trávili ve třech. Když se pokusila o debatu nad tím, proč a jestli to není zbytečné, výsledkem bylo jen to, že jí řekl, že konopí je lék, jestli o tom neví. Začal vyjmenovávat nemoci, které léčí. „Ale on je přece zdravý. Každodenní pokuřování je v jeho případě naprosto míjející se účinkem," argumentovala Zuzka. Ona sama drogy nikdy neužívala a měla na to svůj názor. O to víc si všímala, že Petr bývá tak nějak mimo. Na její otázky buď nereagoval vůbec, nebo odpověděl na něco jiného. Občas se stalo, že selhal v sexu. Zuzka ale přes všechno věřila, že Petra změní, a tak se pustila do boje.

Bude z něj neplodný impotent

Zjistila si všemožné informace o užívání marihuany. Na jednu stranu je pravda, že konopí může pomoci při léčbě. Ale na druhou stranu se chová jako každá jiná droga. Prostě škodí. Tak třeba u chronických kuřáků marihuany byl prokázán větší výskyt schizofrenie. Dále může způsobovat úzkostné stavy a poruchy nálady. A závislost? Ta se na marihuaně, podle odborníků, vytváří pomaleji než například na pervitinu a dalších takzvaných tvrdých drogách, ale přece jen tu je! Dalším rizikem je neplodnost a impotence. Marihuana může vyvolat hormonální poruchu, při níž dojde k tomu, že organismus přestane produkovat pohlavní hormony. Impotence nebyla zatím vědecky podložena, ale má se za to, že na potenci má určitý vliv. A to Zuzka poznala s Petrem na vlastní kůži.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I Zuzka si někdy zakouřilaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Buď marihuana, nebo já

Petr nakonec Zuzce slíbil, že to s marihuanou nebude přehánět. To se stalo ale až po tom, co se dostavil na schůzku řádně „zhulený" a neuvěřitelně vyváděl. „Měl halucinace, to jsem u něj ještě nezažila. Bylo to pro mě dost nepříjemný, vůbec jsme nevěděla, co mám dělat," vypráví o nepříjemném zážitku Zuzka. Když vystřízlivěl, slíbil, že s tím přestane. Což se ale nestalo. „Začalo to být neúnosný. Navíc se mi stalo, že jsem si dala s ním," přiznává Zuzka. Pomalu jí začalo docházet, že láska k droze je silnější než k ní. Proto Petrovi řekla, že buď marihuana, nebo ona. Posledním jejím záchranářským činem bylo to, že pro Petra našla odbornou pomoc. Do té doby, než se dá do pořádku, s ním přerušila veškeré styky. Tohle musí zvládnout, ale především chtít, každý sám.

A co vy, zažily jste něco podobného? Svěřte se nám, váš příběh nás zajímá. Napište nám na info@prozeny.cz

Reklama

Načítám