Hlavní obsah

Multifokální brýle bez obav

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týká se presbyopie i vás? Musíte střídat brýle? Zkuste Varilux, jedny brýle na všechny vzdálenosti!

Článek

Je Vám více než 40 let a začínáte si uvědomovat první obtíže při čtení a posouváte text trošku dál od očí? Cítíte větší únavu při práci na počítači nebo při psaní textových zpráv? Hledáte neustále svoje brýle na čtení nebo na počítač?

Jste ve věku, kdy vaše oční čočka ztrácí svoji pružnost, a vy trpíte tzv. presbyopií. Máme pro vás dobrou zprávu: střídání brýlí na blízko a do dálky je již minulostí. Nemusíte s sebou nosit další brýle na čtení ani jako vaši rodiče nosit brýle s bifokálními skly rozdělenými viditelnou čarou.

Chcete skvěle vidět na blízko i do dálky, a ještě dobře vypadat?

Multifokální neboli progresivní brýlová skla nabízejí praktické a pohodlné řešení. Umožňují totiž hladký přechod z vidění do dálky přes vidění na střední vzdálenosti až po vidění do blízka. Na rozdíl od čtecích brýlí je nemusíte neustále sundávat. Na první pohled vypadají progresivní brýlová skla jako běžná brýlová skla.

„Vetchozrakost neboli presbyopie není nemoc, ale přirozená změna vidění, která se po 45. roce života dotkne každého. Oční čočka ztrácí pružnost a začne být problém zaostřit na blízko,“ říká Kateřina Ševcová ze společnosti Essilor a dodává: „Dobrou zprávou je, že už s sebou nemusíte nosit další brýle na čtení, ani jako vaši rodiče brýle s bifokálními čočkami rozdělené napůl. Multifokální progresivní brýlové čočky umožňují hladký přechod z vidění do dálky přes vidění na střední vzdálenosti až po vidění na blízko. Mají plynulý nárůst dioptrií, takže s nimi lze například sledovat televizi a jen sklopením očí luštit křížovku.“

První progresivní brýlová skla na světě byla vynalezena firmou Essilor před více než 50 lety pod názvem Varilux a od té doby se značně zdokonalila. Vyhledejte svého optika na www.varilux.cz a užijte si přirozené vidění na všechny vzdálenosti s jedinými brýlemi.

Nyní speciální akce 1+1

Reklama

Související témata:

Načítám