Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do salátu z kukuřice přidejte vaši oblíbenou čerstvou zeleninu a výběr mušlí je také na vás. Dobré jsou srdcovky nebo i slávky.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 ks limetky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 100 g mixu listových salátů
  • 800 g čerstvých mušlí
    14
  • 100 g sýru feta
    7
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks červené papriky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kukuřici sceďte a promíchejte s listy salátů a nakrájenou paprikou a nastrouhanou mrkví. Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a přidejte k salátu, který ochuťte olivovým olejem a trochou citronové šťávy, osolte a opepřete. Pokud máte nějaké mušle otevřené, ty vyhoďte a použijte pouze ty zavřené. 

02.

V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek, který na něm krátce orestujte. Přidejte očištěné mušle, osolte, opepřete, podlijte bílým vínem a asi 10 minut je duste pod pokličkou. Hotové a otevřené mušle pokapejte limetkovou šťávou, jemně okořeňte mletým bílým pepřem a dosolte (používejte zásadně mořskou sůl). 

03.

Do mističek rozdělte kukuřičný salát, poklaďte jej mušlemi a rozdrolenou fetou nebo  balkánským sýrem a nakonec vše posypte hrubě mletým černým pepřem.

Načítám