Hlavní obsah

Muži a ženská prsa. Co s nimi dělají špatně?

Foto: thinkstock

Páni ženská ňadra milují, ale mnohdy se k nim neumějí chovatFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženská prsa. Muži je milují (aspoň většinou), hodnotí, chtějí osahávat a líbat. A taky s nimi někteří neumějí zacházet! Máte i vy takovou zkušenost? Pak rozhodně nejste na světě jediná! V čem všem to pánové vůči vašim dvojčatům přehánějí?

Článek

O drsných a unáhlených postupech mužů vůči dámskému poprsí se toho napsalo už hodně. Výtky žen však pokračují a mají hlubší podtón. Pánové toho dělají špatně mnohem víc. Souhlasíte?

1. Neumějí se prsou dotýkat bez sexuálního podtónu

„Neznám muže, který by pochopil jednu zásadní skutečnost: ženy někdy chtějí opravdu jen namasírovat. To, že se zády opřou o svého partnera a nechají ho, aby se jich dotýkal na hrudníku, neznamená, že hned chtějí sex,“ stěžuje si Darina, která patří k příznivkyním tantrických masáží.

Jak by to mělo být? Muž s rukama vlhkýma od oleje širokými táhlými a krouživými pohyby opečovává ženská prsa, protože ví, že prsní masáže přispívají ke zlepšení elasticity kůže a podporují uvolnění. Když se u toho vzruší, jemně zkusí, zda žena pociťuje totéž. Jak? „Kruhy dlaní se zmenšují a zmenšují, až přijde ta chvíle, kdy se masér jen tak letmo dotkne bradavek. Jestli na další stimulaci budu mít náladu, vyžádám si opakování sama, copak je to tak těžké pochopit?“ ptá se Bětka.

2. Nezjišťují, na co mají prsa „náladu“

„Šup, šup, tričko dolů, sání, kousání, jako to bylo minule,“ popisuje Pavla situaci, během které se pánové dotýkají prsou v momentě, kdy na to žena není připravená, či způsobem, jenž zrovna není vhodný. „To, že jsem se nechala těsně před orgasmem kousat do bradavek, byla přece jiná situace. U předehry to moje prsa nechtějí,“ říká Pavla.

Jak by to mělo být? Partner se stimulací ňader začíná pozvolna, zkoumá, zda jsou milence příjemné jemné doteky. Teprve pak přidává na intenzitě a rozhodně nepovažuje za samozřejmé, že s ňadry bude provádět to, co minule. Situace se totiž může měnit. „Prsa některých žen mění citlivost v závislosti na fázi menstruačního cyklu – zejména tehdy, když pravidelně užívají antikoncepční tablety,“ říká Paul Joannides, autor knihy Sex je umět, chtít a vědět, který zároveň upozorňuje na to, že jeden prs (a bradavka) je zpravidla citlivější než druhý.

Foto: thinkstock

Poradíme, jak prsa laskat. Správně!Foto: thinkstock

3. Neumějí počítat do dvou

„Ležím na zádech, on na boku, pusu přilepenou na mém levém prsu. Hraje si s ním, mně se to líbí. Ale já mám dvojčata a on volnou ruku. Stačí jen, aby se věnoval i pravé straně,“ stěžuje si Karolína.

Jak by to mělo být? I ve fotbale dochází ke střídání hráčů. Demokraticky říkáme, že jedno i druhé ňadro si zaslouží přibližně stejnou pozornost.

4. Myslí si, že prsa jsou jen bradavka

„Všichni moji milenci do jednoho se hned vrhli na bradavku stylem, že ona je prostě nejdůležitější,“ přiznává Lucie.

Jak by to mělo být? Doteky, polibky, hýčkání, a to všude! Třeba ten pigmentovaný kroužek kolem bradavky představuje sexuálně vzrušivou oblast ženského těla, která je napěchovaná nejjemnějšími nervovými zakončeními. Už pouhé kroužení dobře navlhčenými konečky prstů kolem prsních dvorců je vzrušující. Proč to muži nevědí? Asi jim o tom ještě nikdo neřekl. Buďte první.

5. Vůbec si hrudníku nevšímají

„Není nic horšího, než když partner nemá rád moje prsa,“ vypráví Hanka v příběhu, který je popsán zde. Měl by takový hříšník svůj přístup přehodnotit? Rozhodně! „Prsa jsou důležitou erotogenní zónou, pro některé ženy nejdůležitější. Stimulace bradavek přivádí některé k orgasmu,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. I přesto se stává, že muži o ňadra nejeví zájem, nebo si jich všímají pouze při předehře – během samotného styku na ně jaksi „zapomínají“.

Jak by to mělo být? Po názorné ukázce, jak a co konkrétně hýčkat, či citlivé slovní domluvě muž pochopí, že na místě je nějaký kompromis. Motivovat ho lze výkonem: třeba výčtem všech typů ženského vyvrcholení, je ji hned 11.

Muži prsa zjevně milují, i proto ženy podstupují různé plastické operace. Má ji za sebou i zpěvačka Christina Aguilera, která však měla trochu smůlu – její plastika dekoltu se nepovedla! O co přesně šlo a jak její hrudník vypadá dnes? Podívejte se na epizodu z pořadu Plastiky celebrit televize Stream.cz!

A co dělají muži špatně vůči vašim dvojčatům?

Reklama

Načítám