Hlavní obsah

Muži vs. ženy: Tyhle vlastnosti si navzájem závidíme!

Foto: Isifa

Vlastnosti jsou dané, zvyky se změnit mohouFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když to situace vyžaduje, dokážou ženy perfektně fungovat, i když jsou nevyspalé a hladové. Dále jsou mnohem ohleduplnější řidičky, umí myslet na více věcí najednou...! Muži jsou zase velkorysí, nezabývají se malichernostmi a věci řeší samostatně. Kterým vlastnostem by se mohli muži i ženy od svých drahých protějšků přiučit aneb Nebyl by svět příjemnější?

Článek

Nutno hned na začátku dodat, že nelze házet všechny muže a ženy do jednoho pytle, tedy vlastně do dvou. „Samozřejmě existuje spousta těch, kteří mají úplně opačné vlastnosti, než jsou jejich pohlaví přisuzovány, ale ze zkušenosti vím, že některé výtky se v partnerských sporech opakují podezřele často,“ říká psycholožka Alena Němcová.

Ženy jsou ohleduplnější řidičky

„O ženách se říká, že neumějí řídit, ale musím se jich zastat,“ bojuje za práva žen za volantem třiapadesátiletý Milan, instruktor v autoškole. „Jejich nezkušenost je daná tím, že v rodině je většinou jen jedno auto, které používá hlavně manžel,“ dodává s tím, že když se ale žena „vyjezdí“, není většinou o nic horší řidič než její mužský protějšek. „Najezdíme s žáky denně stovky kilometrů po městě i dálnici a můžu říct, že opravdu nebezpečné chování a riskantní předjíždění je jednoznačně doménou mužů.“ Ženy sice neumějí tak dobře parkovat, ale přitom vás většinou neohrozí na životě, zatímco mužské ego může být ve spojení se silným motorem vraždící zbraní!

Foto: Thinkstock

Ženy jsou prý ohleduplnější řidičky, ale opravit si auto většinou neumíFoto: Thinkstock

Ženy fungují bez ohledu na své biologické potřeby

„Můj chlap je schopný, pracovitý, vtipný a šarmantní partner. Pokud ovšem nemá hlad. Jakmile se ve svou hodinu nenají, je nervózní a rozmrzelý. Nedokáže poručit svému žaludku, nejdříve by nakrmil sebe, a pak až dítě,“ žasne třiatřicetiletá maminka na mateřské Lucka. „Stejná situace nastává, když si nutně potřebuje odskočit na velkou, ale jsou přece situace, kdy to třeba okamžitě nejde. Je to hodně nepříjemné, ale musí se to vydržet, když není zbytí. Jeho to ale úplně vykolejí, prostě neexistuje, že by okamžitě nešel. Nechci si radši ani představovat, co by se stalo, kdyby opravdu potřeboval, a záchod zrovna nikde nebyl. Muži jsou fajn, ale jsou jako malá miminka – ta umějí být taky pořádně protivná, když nejsou vyspinkaná do růžova, nakrmená a čistě přebalená,“ směje se Lucka.

Tip redakce: Podívejte se, které ženské vlastnosti a zvyky muže rajcují, co muži na ženách milují a z čeho by naopak rozčilením vylétli z kůže (viz článek 5 nejhorších ženských vlastností).

Muži jsou velkorysí

„Když k nám přijde na kávu skupinka žen, všechny při placení začnou studovat, kolik přesně která utratila, snad ve strachu, aby některá náhodou nedala o dvě koruny víc,“ říká pětadvacetiletá servírka Monika a dodává: „Není vůbec výjimkou, že vytáhnou mobily a počítají s kalkulačkou. Muži většinou mrknou na účet, odhadnou, kolik zhruba by měli platit, částku zaokrouhlí a dají do placu bankovku. Neřeší, jestli měl jeden pivo a druhý kolu nebo jestli jedno jídlo stálo 89 a druhé 95 korun. Co je navíc, dostanu jako spropitné. Ne, že by ženy byly nějaké lakomé Barky, ale trocha mužské velkorysosti by jim občas nezaškodila!“

Rada odborníka: „Spropitné dáváme zhruba 10 až 15 procent, podle míry spokojenosti, není ale vhodné jeho výši ostentativně počítat před obsluhou na kalkulačkách. Dát velmi malé spropitné je urážlivé,“ říká Ladislav Špaček, autor knih o etiketě.

Foto: Thinkstock

Muži jsou údajně větší grandiFoto: Thinkstock

Muži jsou samostatnější

„Pochopím, že opravy a kutilské práce v domácnosti jsou na mně, ale tohle už se mi zdá trochu moc: moje manželka zásadně netankuje benzin do auta. Řídí už dva roky, ale prostě se bojí, že při tankování něco vyvede nebo si špatně najede ke stojanu a ostatní se jí budou smát. Také veškerá jednání vyřizuji zásadně já, od telefonátů na úřady až po reklamaci fénu,“ říká dvaatřicetiletý manažer Ivan a dodává: „A ještě jednu věc nikdy nepochopím – dámy, proč musíte společně chodit na WC, máte strach, že se ztratíte?“

Rada odborníka: „Bojíte se, že si neprosadíte svou při reklamaci nebo se nechcete na dovolené zeptat na cestu, protože si nejste jisté svojí angličtinou? Vezměte partnera s sebou, ale domluvte se, že vše vyřídíte vy a on se zapojí, jen když bude potřeba,“ radí psycholožka Alena Němcová. „Neutíkejte před nepříjemnými situacemi, ale zkuste je překonat. Uvidíte, jak tím stoupne vaše sebevědomí,“ dodává.

Mužům je úplně jedno, co na to řeknou druzí

Už jste někdy viděli muže, který se ráno obléká s ohledem na to, co si kolegové v práci pomyslí o jeho tričku? Nebo si nedá v restauraci drahý steak, i když na něj má hroznou chuť, jen proto, že by si o něm kamarádi říkali, že moc rozhazuje? „Je mi upřímně a dokonale jedno, co si myslí sousedé o naší zahradě, o mojí manželce nebo o tom, kdo k nám přijde na návštěvu. Nezajímám se o cizí lidi,“ směje se čtyřicetiletý technolog Jirka a dodává: „Myslím, že kdyby většina žen přestala řešit, co na její oblečení nebo chování řeknou kamarádky, sousedky a učitelka ve školce, spadl by jim ze srdce neskutečně velký kámen a začaly by být konečně samy sebou.“

Tip redakce:Muži samozřejmě mají i svá negativa. Tohle vás na nich nejvíc štve!

Život není soutěž. Netvrďte si navzájem, že jste bez chyby. Když si oba své nedostatky dokážete uvědomit a druhému je přiznat, pochopíte odlišné vnímání světa opačného pohlaví a najdete k sobě cestu bez hádek!

Reklama

Načítám