Hlavní obsah

Na věky věků? Ne! Tyto páry se rozešly po dvaceti letech!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra, vyšumění lásky nebo krize středního věku. I to bývají důvody, proč se dva rozejdou. Co vedlo k rozchodu slavných dvojic? Proč se rozešly, i když spolu žily dvacet a více let?

Článek

Jaká je pomyslná hranice toho, kdy si můžete oddychnout, že vaše manželství právě vplulo do bezpečných, bezrozvodových, vod? Pravděpodobně nikdy. Teď se o tom přesvědčil i pár Livia Giuggioli (50) a Colin Firth (59). Manžely byli 22 let, před pár dny ale vydali oficiální vyjádření, že se rozvádí. Není to poprvé, co představitel Marka Darcyho z Deníku Bridget Jones a jeho žena šli od sebe. V roce 2015 se potřebovali ujistit, zda spolu chtějí být či nikoliv. Tehdy to dopadlo dobře, ovšem nyní se zdá jejich rozhodnutí terminální. Své fanoušky ale ujistili o tom, že se rozchází v dobrém a i nadále mezi nimi bude velice vřelý přátelský vztah a navždy budou spojeni láskou k jejich dvěma synům.

Foto: Profimedia.cz

Colin Firth a jeho žena se po dvaadvaceti letech rozvádí Foto: Profimedia.cz

Rozvod po tolika letech strávených pohromadě se ale netýká pouze skutečného pana Darcyho. Konci dlouholetých vztahů si museli projít i další slavné osobnosti. A to jak světové, tak i české.

Susan Sarandon (73) a Tim Robbins (61)

Tito dva nebyli oficiálně manželé, ovšem to nic nemění na tom, že rozchod po třiadvaceti letech mnohé překvapil. Herec, který letos navštívil filmový festival v Karlových Varech a určitě ho znáte z filmu „Vykoupení z věznice Shawshank“ (1994), se s herečkou Susan Sarandon seznámil při natáčení filmu „Durhamští býci“ v roce 1988. Co bylo skutečnou příčinou rozchodu, ví jen pár samotný. Nicméně prsty v tom budou mít oba dva. Tim Robbins totiž později přiznal, že několik měsíců před rozchodem ho postihla krize středního věku a Susan Sarandon pak zase velice brzy začala být vídána s mužem mladším o 31 let. Nikdy však nepřiznala, že by důvodem rozchodu byl právě mladší milenec Jonathan Bricklin (42). Že by živelnou herečku přestal bavit muž utápějící se v krizi?

Foto: Profimedia.cz

Kdo o rozchod stál víc, se neví, ale spekuluje se, že to byla onaFoto: Profimedia.cz

Mel (63) a Robyn Gibson (59)

Na vztah s Melem Gibsonem musíte mít zřejmě dostatek síly a trpělivosti. Jeho žena Robyn, kterou si bral v roce 1980, jí měla hned kopu, ale bohužel to nestačilo. Všechny jeho manýry přehlížela, byla s ním i přes problémy s alkoholem a snažila se rodinu udržet pohromadě. Ale po šestadvaceti letech jí trpělivost došla. To se stalo ve chvíli, kdy byl herec zatčen za řízení pod vlivem alkoholu. Místo aby sklopil uši, začal ještě policistům nadávat do „židáků“. Oficiálně byl pár rozveden v roce 2011. Gibsonovi spolu mají sedm dětí. Mel se po rozvodu stal otcem ještě dvakrát. Jednou s dnes už bývalou partnerkou Oksanou Grigorievovou (49), podruhé v roce 2017 s Rosalind Ross (29).

Foto: Profimedia.cz

Robyn Gibson měla léta svatou trpělivost. Ta ale nakonec přetekla a neudrželo je pohromadě ani jejich sedm dětíFoto: Profimedia.cz

Jessica Lange (70) a Sam Shepard (†73)

Jessica Lange a Sam Shepard patřili mezi nejvášnivější páry v Hollywoodu. Dvojice se seznámila v roce 1982 při natáčení filmu „Frances“ a mají spolu dvě děti – Hannah Jane (33) a Samuela Walkera (32). Nikdy se příliš netajili tím, že je vztah občas pořádná dřina a že ten jejich dokáže být skutečně bouřlivý. V roce 2009 se ale bez větších rozruchů rozešli a dva roky to dokázali utajit. Oba dva si prý chtěli ještě užít nezávislého života. Ani po rozchodu o sobě navzájem nikdy neřekli jediné špatné slovo. Naopak. Herec často vzdával své ženě hold za to,  že s ním vydržela tak dlouho. Jiná by to prý nedokázala. Sam Shepard zemřel v roce 2017 na amyotrofickou laterální sklerózu.

Foto: Profimedia.cz

Sam Shepard i po rozchodu opakoval, že Jessiku miluje – jiná žena by to s ním prý tak dlouhou dobu nevydržela Foto: Profimedia.cz

Maria Shriver (64) a Arnold Schwarzenegger (72)

Tak tenhle rozvod si svalovec za klobouček rozhodně nedá. Maria Shriver by dost možná s Arnoldem Schwarzeneggerem ještě stále byla, kdyby na něj nevypadl ze skříně kostlivec. Tím kostlivcem byl nemanželský syn. Herec ho má s jejich bývalou paní v domácnosti, Mildred Baenou (59). Syna dokázal tajit deset let, když pak šel s pravdou ven, jeho žena požádala o rozvod. Musel ji zasáhnout i fakt, že jejich pomocnice v domácnosti otěhotněla ve stejné době, kdy se ona s Arnoldem pokoušeli o čtvrté dítě. Arnold má celkem pět dětí.

Foto: Profimedia.cz

Maria Shriver stála po boku svého manžela i když se stal guvernérem Kalifornie. Nemanželské dítě pro ni ale bylo moc Foto: Profimedia.cz

Oldřich Vízner (72) a Vendula Křížová (47)

Ani krásná a mladší žena není zárukou toho, že se chlapovi nesplaší hormony. V létě 2017 se objevila zpráva o konci dvacetiletého vztahu herečky Venduly Křížové a herce Oldřicha Víznera. Zřejmě se v něm opět probudila duše Don Juana, protože když se o rozchodu začalo mluvit, tak se zároveň objevila informace o mladé milence. Ani jeden z dvojice o tom ale nikdy nemluvil. První ženou Oldřicha Víznera byla Jana Šulcová (72), se kterou má dvě dcery, Terezu (47) a Rozálii (44) a od které odešel kvůli jiné ženě. S Křížovou mají tři děti, Anežku (20), Alberta (18), Ferdinanda (12).

Foto: Profimedia.cz

Oldřich Vízner nebyl nikdy zrovna vzor věrnosti. Od Jany Šulcové a dvou dcer odešel kvůli mladé Křížové a tu před nedávnem opustil kvůli další ženěFoto: Profimedia.cz

Vanda Hybnerová (51) a Saša Rašilov (47)

Dvacetiletou hranici nedokázali překonat ani Vanda Hybnerová a Saša Rašilov. Vzali se v roce 1993 a v roce 2004 oznámili rozvod, nicméně v tu dobu už žili rok odděleně. Důvodem rozchodu bylo podle Rašilova vyhoření, které začal směrem k rodině cítit a následnou krizi už neustál. Herecký pár má spolu dvě dcery, Josefínu (26) a Antonii (22). Rašilov se znovu oženil a má další dítě.

Foto: Profimedia.cz

Saša Rašilov se nedávno znovu oženil, nicméně zdá se, že jiná žena nebyla důvod rozchodu s Vandou Hybnerovou Foto: Profimedia.cz

A pak tu jsou ti druzí... Ti, kteří se na stará kolena žení a mají malé děti.

Načítám